19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024

Breviar

La Cosmote, 1 eurocent pe minut

Incepand de astazi, atat abonatii existenti, cat si cei noi au posibilitatea sa vorbeasca cu 1 eurocent pe minut (cu TVA inclusa) in reteaua COSMOTE, la orice ora din zi si din noapte. Este vorba despre o noua extraoptiune lansata de operatorul respectiv de telefonie mobila ce ofera tuturor abonatilor sai, in schimbul a 3 euro (TVA inclus), un numar de 300 de minute pe luna, pentru toate planurile tarifare. Insa, atentie, aceasta extraoptiune trebuie activata pana la data de 7 august 2006 la oricare dintre cele aproape 500 de magazine ale Cosmote sau ale partenerilor sai. Odata activata in perioada ofertei, extraoptiunea ramane disponibila pe viata si poate fi activata si dezactivata la cerere.

Imprimanta laser – 150 lei

Pretul unei imprimante laser la mana a doua pleaca de la circa 150 lei noi, adica jumatate din pretul celui mai ieftin echipament de acest tip nou. Astfel, o HP 4/4+, rezolutie 600 dpi, viteza 8 pagini pe minut se vinde cu 150 lei, o HP 5 L/6 L, rezolutie 600 dpi, viteza 4/6 pagini pe minut – 240 lei, iar o HP 5 M, rezolutie 600 dpi, viteza 12 pagini pe minut – 250 lei.

15 ani de la primul apel GSM

In aceasta luna s-au implinit 15 ani de cand a avut loc prima convorbire din lume in Sistemul Global pentru Comunicatii Mobile (GSM) intr-o retea comerciala. Aceasta a fost livrata de catre Ericsson si operata de Mannesmann, din Germania.
In Romania se implinesc zece ani de la emiterea licentelor GSM si tot Ericsson a fost compania care a implementat prima retea. „Din acel moment, mobilitatea a inceput sa devina un stil de viata al romanilor, transformandu-le traiul si imbunatatindu-le eficienta”, a declarat Adriana Boersma-Rodriguez, country manager Ericsson Romania si Moldova. „Acest moment este important in evolutia companiei, Ericsson fiind jucatorul principal pe piata echipamentelor GSM si 3G din Romania”.

Videoapeluri intre Orange si Vodafone

Abonatii companiilor Orange si Vodafone pot comunica intre ei prin videoapeluri. Serviciul de apeluri video este de acum disponibil tuturor celor care utilizeaza un telefon 3G, in orasele si zonele acoperite de aceasta retea, dar si in strainatate, in functie de acordurile de roaming incheiate de fiecare operator. Tariful pentru apelurile video efectuate intre cele doua retele este de 0,3 dolari/minut pentru ambii operatori.

Noi tarife de interconectare, din septembrie
Autoritatea Nationala de Reglementare in Comunicatii a discutat in cadrul Consiliului Consultativ stabilirea tarifelor pentru serviciile de interconectare in vederea terminarii apelurilor in retelele operatorilor mobili Orange si Vodafone.
Proiectele dezbatute in CC au propus reducerea graduala a tarifelor de interconectare cu 12,5% in fiecare an calendaristic. Micsorarea tarifelor va avea loc in patru etape, incepand cu 1 septembrie 2006 si pana la data de 1 ianuarie 2009.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă