13.2 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024

Breviar

La Cosmote, 1 eurocent pe minut

Incepand de astazi, atat abonatii existenti, cat si cei noi au posibilitatea sa vorbeasca cu 1 eurocent pe minut (cu TVA inclusa) in reteaua COSMOTE, la orice ora din zi si din noapte. Este vorba despre o noua extraoptiune lansata de operatorul respectiv de telefonie mobila ce ofera tuturor abonatilor sai, in schimbul a 3 euro (TVA inclus), un numar de 300 de minute pe luna, pentru toate planurile tarifare. Insa, atentie, aceasta extraoptiune trebuie activata pana la data de 7 august 2006 la oricare dintre cele aproape 500 de magazine ale Cosmote sau ale partenerilor sai. Odata activata in perioada ofertei, extraoptiunea ramane disponibila pe viata si poate fi activata si dezactivata la cerere.

Imprimanta laser – 150 lei

Pretul unei imprimante laser la mana a doua pleaca de la circa 150 lei noi, adica jumatate din pretul celui mai ieftin echipament de acest tip nou. Astfel, o HP 4/4+, rezolutie 600 dpi, viteza 8 pagini pe minut se vinde cu 150 lei, o HP 5 L/6 L, rezolutie 600 dpi, viteza 4/6 pagini pe minut – 240 lei, iar o HP 5 M, rezolutie 600 dpi, viteza 12 pagini pe minut – 250 lei.

15 ani de la primul apel GSM

In aceasta luna s-au implinit 15 ani de cand a avut loc prima convorbire din lume in Sistemul Global pentru Comunicatii Mobile (GSM) intr-o retea comerciala. Aceasta a fost livrata de catre Ericsson si operata de Mannesmann, din Germania.
In Romania se implinesc zece ani de la emiterea licentelor GSM si tot Ericsson a fost compania care a implementat prima retea. “Din acel moment, mobilitatea a inceput sa devina un stil de viata al romanilor, transformandu-le traiul si imbunatatindu-le eficienta”, a declarat Adriana Boersma-Rodriguez, country manager Ericsson Romania si Moldova. “Acest moment este important in evolutia companiei, Ericsson fiind jucatorul principal pe piata echipamentelor GSM si 3G din Romania”.

Videoapeluri intre Orange si Vodafone

Abonatii companiilor Orange si Vodafone pot comunica intre ei prin videoapeluri. Serviciul de apeluri video este de acum disponibil tuturor celor care utilizeaza un telefon 3G, in orasele si zonele acoperite de aceasta retea, dar si in strainatate, in functie de acordurile de roaming incheiate de fiecare operator. Tariful pentru apelurile video efectuate intre cele doua retele este de 0,3 dolari/minut pentru ambii operatori.

Noi tarife de interconectare, din septembrie
Autoritatea Nationala de Reglementare in Comunicatii a discutat in cadrul Consiliului Consultativ stabilirea tarifelor pentru serviciile de interconectare in vederea terminarii apelurilor in retelele operatorilor mobili Orange si Vodafone.
Proiectele dezbatute in CC au propus reducerea graduala a tarifelor de interconectare cu 12,5% in fiecare an calendaristic. Micsorarea tarifelor va avea loc in patru etape, incepand cu 1 septembrie 2006 si pana la data de 1 ianuarie 2009.

Cele mai citite

Marian Cristian Minae, al doilea suspect în cazul uciderii omului de afaceri Adrian Krainer, va fi adus în țară

Marian Cristian Minae, al doilea suspect în cazul asasinării omului de afaceri Adrian Kreiner, a acceptat să fie adus în ţară din Irlanda, iar...

Taiwanul anunță că a detectat 21 de avioane militare chineze în jurul insulei

21 de avioane militare chineze au fost detectate în jurul Insulei Taiwan începând cu ora locală 8:15 (0:15 GMT), a anunţat sâmbătă Ministerul Apărării...

Rusia susține că a doborât 50 de drone ucrainene. Doi civili și-au pierdut viața

Ministerul rus al Apărării a transmis sâmbătă că apărarea sa antiaeriană a interceptat şi distrus 50 de drone ucrainene în cursul nopţii, respingând unul...
Ultima oră
Pe aceeași temă