19.5 C
București
joi, 25 iulie 2024

Breviar

Un barbat si-a masacrat concubina paralizata

Cruzimi de neimaginat in cartierul Dacia din municipiul Iasi. O femeie a fost ucisa cu mai multe lovituri de cutit, iar cadavrul ei a fost gasit intr-un bloc. Maricica Ungureanu era paralizata si nu a avut cum sa se apere de loviturile asasinului.
Trupul victimei a fost mutilat atat de tare incat pana si anchetatorii cu experienta s-au ingrozit la vederea imaginilor de cosmar. Politistii au reusit deja sa retina un suspect, Alexandru Popa (50 de ani), care nu era altul decat concubinul femeii. Maricica Ungureanu locuia singura in apartament si de aproape trei luni ramasese paralizata de la brau in jos si nu se putea misca din pat, fiind ajutata de o vecina. La inceputul concubinajului, in 1987, ambii parteneri aveau apartamente, barbatul avand un apartament cu o camera tot in zona Dacia.
Pana in urma cu ceva timp, apartamentul lui Popa a fost inchirat, insa acesta a preferat sa-l vanda pentru a face modernizari in apartamentul concubinei si pentru a-i mai ramane ceva bani. In ultimul an, barbatul a inceput sa bea des si si-a lasat si serviciul de la SC Antibiotice SA. Anul acesta, Maricica Ungureanu a plecat in Italia pentru a face rost de bani in vederea platii tuturor datoriilor la asociatie. In luna mai femeia s-a intors din Italia, insa a ramas bolnava la pat, imbolnavindu-se in tara in care a muncit.

Conflictul a pornit de la o locuinta

Maricica Ungureanu voia sa vanda apartamentul cu doua camere in care locuia in cartierul Dacia si sa-si cumpere o casa la tara. „Dupa ce a venit de la mare si a vazut ca nu-l mai primeste nimeni in casa, Sandu, concubinul, a dormit ultimele doua saptamani in gara sau pe sub bloc”, a precizat Alexandrina Busuioc, vecina victimei.
Pentru ca nu s-au inteles la bani, Alexandru Popa a preferat sa o omoare cu sange rece pe iubita sa. Dupa ce a savarsit crima, barbatul s-a refugiat la un cumnat de-al sau, tot in acelasi cartier.
Politistii l-au cautat doua zile, gasindu-l in cursul zilei de ieri la domiciliul cumnatului. Cutitul cu care si-a omorat concubina il mai avea inca asupra sa. „Pacienta decedata prezinta cinci plagi, una la nivelul fetei, una la nivelul gatului si trei plagi toracice anterioare”, a precizat dr. Catalin Diaconu, medic la SMURD Iasi. Alexandru Popa a recunoscut ca a ucis-o pe femeie.
Magistratii au dispus arestarea sa pentru omor calificat, riscand 25 de ani de inchisoare.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă