20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024

Breviar

Tipografie pentru falsificarea timbrelor

Prima tipografie pentru banderole false destinate marcarii sticlelor cu bauturi a fost descoperita ieri noapte de comisarii Garzii Financiare in incinta unei fabrici bucurestene de alcool. „Ideea de a sta cu ochii pe aceasta firma ne-a venit in urma cu doua luni, cand, in timpul unui control, muncitorii de la fabrica ne-au refuzat accesul pe motiv ca patronii nu sunt prezenti. Ulterior am putut intra, dar intre timp angajatii facusera „curatenie””, a explicat Adrian Cucu, comisarul general al Garzii Financiare. Marti noapte, comisarii au descins in forta in sediul fabricii din Bucuresti al societatii Tara GL 2000 SRL. Aici, ei au gasit o minitipografie capabila sa imprime banderole, peste 5.000 de banderole contrafacute gata sa fie lipite pe sticle, calupuri cuprinzand straifuri a cate opt banderole netaiate, precum si coli imprimate cu banderole si folii de securizare. Comisarii continua cercetarile pentru a vedea daca banderolele falsificate au fost utilizate doar de aceasta fabrica sau daca nu cumva au fost livrate si catre alti producatori.

Inecat in apele Dambovitei

Un barbat, in varsta de aproximativ 30 de ani, a fost gasit, ieri dimineata, inecat in apele Dambovitei, in zona Tribunalului Bucuresti, a declarat purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei, Christian Ciocan. Se efectueaza verificari pentru a se stabili identitatea celui inecat si imprejurarile in care s-a produs inecul. Corpul tanarului va fi transportat la Institutul National de Medicina Legala in vederea efectuarii necropsiei, pentru stabilirea cauzei mortii.

Dosarul BID, judecat in august

Magistratii Judecatoriei Sectorului 1 Bucuresti au amanat ieri, pentru data de 9 august, judecarea dosarului privind constituirea Bancii de Investitii si Dezvoltare. Motivul amanarii a fost reprezentat de faptul ca cei doi aparatori ai omului de afaceri Sorin Ovidiu Vantu au reclamat faptul ca magistratul Andi Malaliu, a carui recuzare nu s-a putut realiza, in ciuda celor doua cereri de recuzare depuse de omul de afaceri, nu s-a pronuntat pe exceptia de neconstitutionalitate invocata. Ca atare, cei doi avocati au solicitat judecatorilor sa trimita dosarul completului de judecata care a solutionat nefavorabil cererea de recuzare a lui Malaliu, pentru a se pronunta pe admiterea sau respingerea exceptiei de neconstitutionalitate invocata de aparatorii omului de afaceri Sorin Ovidiu Vantu.

Starea tanarului impuscat se agraveaza

Starea lui Constantin Radulescu, tanarul impuscat in cap zilele trecute, s-a agravat, probabil din cauza unei complicatii infectioase sau a unei meningite. Dr. Bogdan Oprita, purtatorul de cuvant al Spitalului de Urgenta Floreasca, a declarat ca se mai asteapta inca rezultatele unor investigatii. Medicii au solicitat un consult din partea unui specialist, pentru a vedea ce se poate face in continuare.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă