20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024

Breviar

Spitalul „Sf. Spiridon” a intrat in grija judetului Braila

Consilierii judeteni au solicitat consilierilor municipali transmiterea Spitalului „Sf. Spiridon” din domeniul public al municipiului Braila in domeniul public al judetului Braila. Inca din anul 2003, printr-un ordin al MSF, s-a aprobat „Structura organizatorica a unitatilor sanitare din judetul Braila” – desfiintarea Spitalului „Sf. Spiridon” Braila si reorganizarea acestuia in sectii ale Spitalului Judetean de Urgenta Braila. Presedintele CJ Braila, Gheorghe Stancu, a declarat ca pana acum nu s-a putut implica in reparatii si lucrari de intretinere la imobilul respectiv deoarece spitalul era prins intr-un plan de reabilitare pe municipiu.

Concedieri in masa la CEC Suceava

40 de angajati ai Sucursalei CEC Suceava vor ramane pe drumuri incepand cu data de 15 octombrie, ca urmare a unei decizii de restructurare a activitatii bancii la nivel national. Seful Inspectoratului Teritorial de Munca Suceava, Mihai Airinei, a declarat ca la nivel national vor fi concediati 1.391 de salariati ai CEC, urmand ca fiecare disponibilizat sa primeasca la plecare cate zece salarii medii brute pe ramura, in functie de vechime. De mentionat este faptul ca judetul Suceava s-a confruntat cu un val consistent de disponibilizari in aceasta vara, in mare parte fiind trimisi acasa angajatii unor firme cu patronat strain, cum ar fi SC Ambro SA si SC AK-Rom Ak-Al.

Braila, invadata de omizi paroase

Primarul Brailei, Constantin Sever Cibu, ne-a declarat ca Primaria a trebuit sa se implice pentru starpirea omizilor paroase care au invadat ora-sul in ultimele zile. „Interventia Directiei Agricole Braila a fost subtire si am fost nevoiti sa luam masuri. Timp de doua zile avionul a pulverizat substante, dar rezultatul interventiei il vom afla dupa mai multe ore. Aceasta actiune a costat Primaria Braila suma de 300 milioane de lei „, a zis primarul Cibu.

Strazile Botosaniului, pline de agresori

Actele de violenta si agresiune petrecute pe strazile municipiului Botosani s-au inmultit in primele opt luni ale anului. Aceasta este una din concluziile desprinse din raportul de activitate al Politiei municipiului Botosani prezentat in sedinta de Consiliu Local de saptamana aceasta. Comisarul-sef al Politiei Municipiului Botosani, Mihai Bunduc, a declarat ca in primele opt luni ale anului numarul infractiunilor cu violenta a crescut in prima parte a anului de doua ori fata de aceeasi perioada a anului trecut, fiind inregistrate pana acum nu mai putin de 45 de astfel de fapte. Bunduc a precizat ca in aceasta perioada s-au inregistrat nu mai putin de trei tentative de omor, trei vatamari corporale si sase violuri. Cauzele cele mai frecvente pentru care se inregistreaza astfel de evenimente in municipiu sunt consumul excesiv de alcool, traiul sarac al populatiei, dar si educatia acestora.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă