20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024

Breviar

Insarcinata, candidata la bac

Printre cei 3.064 de absolventi de liceu care sustin examenul de bacalaureat se numara si o femeie gravida in luna a noua, Larisa Azulufei, a declarat inspector scolar Aurelia Simion de la Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Botosani. Candidata, care are 18 ani, este absolventa a Liceului de stiinte ale naturii „Grigore Antipa” Botosani, este casatorita si urmeaza sa nasca in curand. Data fiind situatia sa aparte, de viitoare mama, ISJ Botosani si comisia de bacalaureat de la centrul de examen au luat toate masurile impuse de lege pentru a interveni in caz ca ar fi nevoie.

Fetita de 7 ani inghitita de apele Prutului

Politistii si pompierii ieseni au intrat in alerta maxima dupa ce o fetita din comuna Bivolari a fost data disparuta de cateva zile. Daniela Paslaru (7 ani) locuia impreuna cu parintii intr-o casa de la marginea satului. Duminica dupa-amiaza, minora a iesit din casa si nu s-a mai intors pana la lasarea serii. Speriati, parintii au depus imediat o sesizare la postul comunal de Politie. In aceeasi seara, oamenii legii au inceput sa scotoceasca imprejurimile. Dupa mai multe ore de cautari sustinute, politistii au gasit slapii fetitei pe malul raului Prut. Cautarile au fost continuate ieri dimineata, de aceasta data impreuna cu un echipaj de pompieri. „Fetita suferea de unele afectiuni psihice, din cauza unor lovituri la cap”, a precizat agentul de politie Roxana Agrigoroaie, purtatorul de cuvant al IPJ Iasi.

Accident cu doi raniti la Iasi

Doua persoane au ajuns in stare grava la spital in urma coliziunii dintre un autocamion si o autoutilitara. Accidentul s-a produs la cativa kilometri de Iasi, in apropierea localitatii Letcani. Potrivit martorilor, un autocamion s-a izbit violent de o autoutilitara inmatriculata in judetul Brasov. In urma impactului, soferul autoutilitarei, in varsta de 28 de ani, si barbatul care se afla pe locul din fata, de 45 de ani, au fost aruncati prin parbrizul masinii. Ambele victime au fost duse la Spitalul Clinic de Urgente din Iasi, pentru ingrijiri medicale. „Ambele autovehicule aveau acelasi sens de mers si se indreptau spre Iasi, una in spatele celeilalte. Soferul autoutilitarei a franat brusc in dreptul unei treceri de pietoni. Deoarece autocamionul nu respectase distanta fata de masina din fata sa, nu a mai avut timp sa franeze”, a precizat Cristian Mandru, inspector principal la Politia Rutiera Iasi. Soferul autocamionului, care nu a respectat distanta regulamentara in mers, s-a ales cu dosar penal pentru vatamare corporala din culpa si risca sa-i fie anulat permisul de conducere.

Accident de munca la Mittal Steel Galati

Pe platforma siderurgica de la Galati s-a produs un nou accident de munca. In timp ce executa, impreuna cu alti colegi, o lucrare la Laminorul de Tabla Groasa nr. 2 de la Combinatul Mittal Steel, sudorului Mitica Golomoz, in varsta de 39 de ani, i-a fost prins si forfecat piciorul drept de cupla unui reductor aflat in functiune. Accidentatul a fost preluat de ambulanta si transportat la Spitalul Clinic de Urgenta Galati. Carmen Corodeanu, purtatoarea de cuvant a Inspectoratului Teritorial de Munca Galati, ne-a declarat ca in acest caz a fost deschisa o ancheta efectuata de Serviciul de Protectia Muncii de la IACMRS SA Galati.

Autoritatea Navala Constanta, in Portul Braila

Consilierii municipali braileni au aprobat, la ultima sedinta a Consiliului Local Municipal, proiectul de hotarare ce vizeaza o concesionare de teren in vederea realizarii unui sediu teritorial operativ al Autoritatii Navale Romane Constanta, pentru Capitania Portului Braila. Concesionarea prevede incredintarea directa a unui teren in suprafata de 250,00 mp, teren ce apartine domeniului public al Municipiului Braila, aflat la intersectia strazilor Anghel Saligny cu Danubiului.

Copia cu fituicile in slitul pantalonilor

Conducerea Inspectoratului Scolar Iasi a dezvaluit ieri o situatie hazlie petrecuta in timpul probei scrise de limba si literatura romana la Liceul cu Program Sportiv Iasi.
Un absolvent a fost surprins in timp ce incerca sa copieze dupa o fituica pe care o adapostise in slitul pantalonilor. Profesoara supraveghetoare i-a cerut elevului sa-si scoata singur fituica de acolo si sa plece din examen. „Elevul prins cu fituici a fost eliminat din examen pentru tentativa de frauda”, a precizat prof. Camelia Gavrila, inspector general al Inspectoratului Scolar Iasi.

O fetita s-a otravit in timp ce se juca

Ofiterul de serviciu de la Politia municipiului Husi a fost sesizat de Pavel P., din satul Popesti, comuna Miclesti, despre faptul ca fiica sa, in varsta de 2 ani, a decedat in timp ce era transportata la Spitalul Municipal Husi.
In urma cercetarilor efectuate de politisti s-a stabilit ca minora, in timp ce se juca, a ingurgitat continutul unei sticle pe care a gasit-o prin curte. Sticla in cauza a fost ridicata pentru a se efectua analize de laborator.

Mama ucigasa

Politistii din comuna Raducaneni, judetul Iasi, au finalizat o ancheta inceputa in urma cu o saptamana. Cristiana P. (38 de ani), din Raducaneni, s-a indragostit nebuneste de un baietandru din comuna, care a lasat-o gravida si a disparut in Spania. Femeia a nascut pe ascuns, intr-o sura din spatele casei parintesti, dupa care a invelit pruncul intr-un pulover si l-a aruncat in fosa septica din spatele gospodariei surorii sale. Cadavrul bebelusului a fost scos ieri la suprafata de anchetatori, iar Cristiana s-a ales cu un dosar penal de pruncucidere.

Bacauanii, campioni la consumul de energie

In judetul Bacau nu au mai ramas la tariful social decat aproape 23 la suta dintre consumatorii initiali. In momentul in care a inceput selectia abonatilor cu mijloace materiale precare, in judetul Bacau beneficiau de abonament social circa 143.000 de consumatori, din totalul de circa 250.000 de consumatori. In prezent, de abonamentul social mai beneficiaza circa 55.700 de abonati, adica aproape 23 la suta, gospodarii unde venitul mediu pe membru de familie este de sub 3,3 milioane lei, aceasta fiind una dintre conditiile mentinerii tarifului social. Potrivit rapoartelor de la furnizorul de energie din Moldova, Bacaul este judetul cu cel mai mic numar de abonati la „social”, media consumatorilor de acest gen din Moldova fiind de 50 la suta.

Depozit de armament comunal

Primaria comunei Mihai Eminescu din judetul Botosani intentioneaza sa faca un camin pentru batrani intr-un imobil pe care l-a primit de la Ministerul Apararii Nationale. In ultima sedinta de Guvern a fost emisa o hotarare prin care s-a transmis un imobil din administrarea Ministerului Apararii Nationale in domeniul public al Primariei din comuna Mihai Eminescu. In imobilul care a revenit primariei functiona depozitul de armament din Botosani, dar ministerul de resort a decis sa-l cedeze autoritatii locale. El este situat la granita dintre comuna Mihai Eminescu cu municipiul Botosani.

Punct de informare turistica in Aeroportul Suceava

In baza unui proiect realizat in parteneriat intre Consiliul Judetean Suceava – Centrul de Informare Turistica, Aeroportul „Stefan cel Mare” Suceava si Programul de Dezvoltare a Microintreprinderilor, Intreprinderilor Mici si Mijlocii (EDS), finantat de Agentia Statelor Unite pentru Dezvoltare Internationala (USAID), in aeroportul „Stefan cel Mare” din Suceava a fost instalat un info chiosc. Prin intermediul acestuia, calatorii care sosesc in acest aeroport vor avea acces la informatii complexe despre potentialul zonei Bucovina. Aparitia acestui info chiosc a fost determinata de lipsa unui punct de informare adresat celor care sosesc pe Aeroportul „Stefan cel Mare” Suceava.

Ajutoare sociale asteptate la Carom

In cadrul ultimei sedinte a Consiliului Local Onesti, desfasurata sambata, 1 iulie, a fost aprobata rectificarea bugetului local, ca urmare a alocarii sumei de 1,5 miliarde de lei vechi drept ajutoare sociale pentru somerii de la Carom. Insa banii nu vor ajunge prea repede in buzunarele somerilor, intrucat sunt mari probleme de procedura. „Sumele au fost alocate din fondul de rezerva aflat la dispozitia Guvernului, dar figureaza ca ajutoare sociale, motiv pentru care ar trebui facuta o corelare cu Legea 416, care reglementeaza modul in care se pot acorda asemenea ajutoare. In asemenea conditii, foarte multi dintre someri, cum ar fi cei care detin autoturisme, risca sa nu primeasca acesti bani”, a precizat primarul Emil Lemnaru. Disponibilizatii de la Carom sunt si ei nemultumiti, intrucat acordarea acestui sprijin financiar li s-a promis indiferent de situatia lor materiala.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă