20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024

Breviar

Atanasiu: retragerea din Irak are motivatii financiare

Teodor Atanasiu, ministrul Apararii, a declarat marti, intr-o conferinta de presa organizata dupa intalnirea cu ministrul Apararii din Belgia, Andre Flahaut, ca a discutat cu acesta despre propunerea de retragere a trupelor din Irak, afirmand ca motivatiile sunt de ordin financiar si material. „Am discutat si despre propunerea pe care eu am inaintat-o CSAT privind retragerea din misiunea Iraqi Freedom in 2007. Am explicat care sunt motivatiile care au stat la baza acestei propuneri si, din acest motiv, cred ca astazi este foarte clar ca motivatiile sunt de ordinul resurselor financiare si materiale, tinand cont de riscurile si amenintarile care apar in teatrul de operatii din Irak si tinand cont de respectarea angajamentelor noastre in cadrul acelor aliante din care Romania face parte”, a spus Atanasiu.

Romanca suspectata de rapirea a doi copii italieni

O romanca in varsta de 30 de ani, fosta menajera in Italia, suspectata de implicare in rapirea a doi copii italieni, Francesco si Salvatore Pappalardi, de 13, respectiv 11 ani, va fi audiata astazi de anchetatori straini in Moldova.
Cei doi copii au disparut de acasa in urma cu mai bine de o luna, ultima data fiind vazuti jucand fotbal. Potrivit magistratului anchetator Antonio Lupo, cel care a preluat acest caz, romanca este suspecta deoarece a muncit ca menajera in casa mamei copiilor, Rosa Carlucci, si a parasit casa cu o zi inainte de disparitia copiilor. Mai mult, presa italiana sustine ca zona din care cei doi copii au disparut, La Gravina, este plina de furgonete care ii duc pe muncitorii romani la munca in zona rurala Bari, dupa care se intorc. Potrivit anchetatorilor italieni, romanca a muncit initial in pizzeria prietenului Rosei Carlucci, dupa care a fost angajata de aceasta ca menajera. De altfel, inca din data de 3 iulie anchetatorii Antonio Lupo si Barbara Strappato au venit in Romania, unde urmeaza sa o audieze pe romanca, in prezenta anchetatorilor romani.

Fiat, dat in urmarire pentru furturi… de masini

Politistii Serviciului de Investigatii Criminale din IPJ Caras-Severin au incarcerat un barbat care era dat in urmarire generala si internationala.
Potrivit surselor judiciare, Iulian Valeriu Fiat, de 29 de ani, din orasul Otelu Rosu, judetul Caras-Severin, era cautat pentru ca se sustragea executarii unei pedepse de 3 ani si 6 luni inchisoare pentru furt calificat. Fiat este un cunoscut hot… de masini.
Ultima pedeapsa, neexecutata, i se trage de la doua fapte comise in 1999. Potrivit politistilor, in noaptea de 30 spre 31 iulie 1999, Iulian Fiat a spart masina unui cetatean italian, din care a furat mai multe bunuri de valoare. Doua zile mai tarziu, hotul a recidivat, furand autoturismul unui cetatean german. Suspectul a reusit sa fuga in Franta, unde a fost localizat prin Interpol. Ulterior, Iulian Fiat a fost extradat in Romaniei.
Potrivit Politiei, saptamana trecuta au fost prinse si introduse in arest 51 de persoane date in urmarire care se sustrageau executarii unor pedepse privative de libertate pentru diverse infractiuni.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă