10.3 C
București
miercuri, 23 octombrie 2024

Breviar

Dumbrava Minunata, daruita unei manastiri

Padurea de la Dumbrava Minunata, care a alimentat una dintre cele mai frumoase povestiri ale marelui Sadoveanu, a ajuns in administrarea Manastirii „Sfantul Gheorghe” din suburbia Buciumeni. Consilierii locali din Falticeni au aprobat in ultima sedinta atribuirea in folosinta gratuita a suprafetei de 2,73 ha, in care intra si padurea de poveste. Terenul in cauza, proprietate publica, nu beneficia de protectie si paza si se confrunta cu defrisari necontrolate in ultima perioada. Noul administrator al padurii, manastirea din Buciumeni, intentioneaza sa organizeze in acest loc un centru cultural-misionar si o tabara de creatie pentru elevi, avand obligatia sa conserve si sa intretina fondul forestier existent. Proiectul a fost chiar prezentat alesilor locali de catre stareta Maria Malaescu.

Academie de vara la granita de est

Inspectoratul General al Politiei de Frontiera Iasi a organizat a doua etapa a programului international „Academia de vara pentru Politiile de Frontiera Europene”. Evenimentul reuneste politistii de frontiera din peste 21 de state europene. Cursul se desfasoara in cadrul Centrului de Formare si Perfectionare a Politistilor de Frontiera Iasi, functional la nivel europene. Si are ca obiective dezvoltarea relatiilor de colaborare cu institutiile similare europene, implementarea conceptului de proximitate in activitatea Politiei de Frontiera, ca mijloc de atingere a standardelor europene.

CLT Focsani s-a pus pe studiat

Consilierii recentului ales Consiliu Local al Tinerilor s-au pus pe studiat imediat ce membrii sai au intrat in vacanta de vara. Consilierii adolescenti invata notiunile de baza despre „meseria” de ales local si cum sunt stabilite prioritatile unei comunitati. Reprezentantii Primariei Focsani au tinut sa le sublinieze tinerilor ca primaria unei localitati detine monopolul in ce priveste serviciile oferite si ca aceste servicii trebuie sa fie de calitate. La trainingul care se termina pe 6 iulie a.c. tinerii invata cum se gasesc resursele necesare sustinerii unui proiect si cum se face efectiv un proiect.

22 de rromi inscrisi la liceele sucevene

La liceele din judetul Suceava s-au inscris, pentru acest an, nu mai putin de 22 de elevi de etnie rroma. Dupa cum a declarat inspectorul scolar Gavriela Chiper, cei 22 de rromi provin din localitatile judetului. Opt dintre acestia au optat pentru licee din Suceava, Falticeni, Vatra Dornei si Campulung Moldovenesc, iar alti 10 s-au inscris la scoli de arte si meserii din cadrul grupurilor scolare din Suceava, Radauti si Falticeni. Ceilalti patru elevi de etnie rroma au de sustinut probe eliminatorii pentru admiterea la liceu, acestia optand pentru Liceul cu program sportiv sau pentru Colegiul „Mihai Eminescu”. De mentionat este faptul ca fisele de inscriere cu optiunile personale pentru repartizarea computerizata in invatamantul profesional si liceal pot fi depuse pana la data de 9 iulie.

Patru suceveni au tras teapa de 20.000 de euro

Patru suceveni au tras o teapa de zile mari, de peste 20.000 de euro, unor firme de transport international care au sediul in municipiul Suceava. Sapte firme sucevene au picat in plasa escrocilor care aveau un plan foarte bine pus la punct. Ei contactau divese firme de transport international din Suceava si pretindeau ca sunt interesati sa calatoreasca in tari precum Italia, Germania, Austria. Dupa ce se imbarcau in autocare, acestia spuneau ca nu au 500 de euro sa-i arate la vama, conform legii, astfel ca imprumutau banii de la transportatori. Numai ca la ultimul popas dinainte de intrarea in vama cei patru dispareau cu banii transportatorilor. Unii transportatori nici nu au mai depus plangeri la politie, astfel ca se estimeaza ca acestia au pacalit mai multe persoane de-a lungul timpului. Pana la urma, escrocii au fost retinuti sub acuzatia de inselaciune, in urma unei actiuni a Serviciului pentru Combaterea Crimei Organizate si Antidrog din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Suceava.

Demisie la Garda de Mediu Braila

Inspectorul sef al Garzii de Mediu Braila, Constantin Tudosa, si-a inaintat demisia. Pentru o luna de zile, conducerea institutiei se va afla sub interimat, urmand a se organiza concursul. Interimatul va fi asigurat de catre un salariat al Garzii de Mediu Braila.

Cele mai citite

Diego Forlan se reprofilează! Fostul fotbalist participă la primul său turneu profesionist de tenis

Diego Forlan, fostul fotbalist de renume internațional, s-a retras din fotbal în urmă cu peste 5 ani, însă nu a renunțat la lumea sportului....

Ciolacu: Dacă nu împuşcăm preşedinţii, atunci îi facem de râs

Preşedintele PSD a declarat că românii au talentul de a demitiza orice politician Întrebat la emisiunea Morning Glory care este primul lucru pe care îl...

Josep Borrell vede un viitor comun pentru UE și Republica Moldova

Într-o declarație comună, Înaltul Reprezentant Josep Borrell și Comisia Europeană au evidențiat rezultatele pozitive ale alegerilor prezidențiale și ale referendumului constituțional din Republica Moldova,...
Ultima oră
Pe aceeași temă