7.8 C
București
duminică, 3 martie 2024
AcasăSpecialBreivik nu a avut remuşcări în timpul reconstituirii masacrului de pe insula...

Breivik nu a avut remuşcări în timpul reconstituirii masacrului de pe insula Utoeya

Autorul masacrului din 22 iulie din Norvegia, Anders Behring Breivik, “nu a avut nici o remuşcare” în timpul unei reconstituiri de opt ore a masacrului de pe insula Utoeya, a anunţat poliţia norvegiană, citată de AFP, relatează Mediafax.

“Nu a fost indiferent, dar nu a arătat nici o remuşcare pentru acţiunile sale”, a declarat procurorul Paal-Fredrik Hjort Kraby.

Breivik, în vârstă de 32 de ani, a recunoscut că este autorul masacrului din insula Utoeya, unde în urma atacului din 22 iulie au murit 69 de persoane. Alte opt persoane au fost ucise, în aceeaşi zi, într-un atentat cu bombă comis tot de Breivik la Oslo.

El a fost dus sâmbătă după-amiază pe insula situată la circa 40 de kilometri nord-vest de Oslo, unde a fost amplasat un important dispozitiv de securitate.

Cotidianul norvegian Verdens Gang a publicat imagini din timpul reconstituirii, care a început sâmbătă, în jurul orei 14.00 (15.00, ora României), citându-l pe avocatul lui Breivik, Geir Lippestad, care a afirmat că acesta îşi aduce aminte cum a tras fiecare foc de armă.

Hjort Kraby a declarat că poliţia a decis că reconstituirea masacrului la faţa locului este esenţială pentru desfăşurarea anchetei, după ce a discutat dacă desfăşurarea acesteia este acceptabilă pentru familiile victimelor. “Toate cercetările arată că revenirea la locul crimei ajută memoria. (Behring Breivik) ne-a furnizat numeroase informaţii noi, pe care nu le aveam înainte, în pofida a circa 50 de ore de interogatoriu”, a spus el.

“Credem că acum avem o viziune destul de bună asupra modului în care a fost ucisă sau rănită fiecare victimă, deşi mai rămân detalii de clarificat”, a adăugat Hjort Kraby.

El a afirmat că unele dintre victime au murit înecate, în timp ce încercau să se salveze.

Cele mai citite

„DNA-ul BOR” a primit botezul Patriarhului Daniel

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a adoptat săptămâna aceasta o serie de hotărâri, printre care și controversatul proiect botezat „DNA-ul BOR”. Sub președinția...

O dronă s-a prăbușit peste o clădire din Sankt Petersburg

O dronă s-a prăbușit peste o clădire rezidențială de cinci etaje din Sankt Petersburg, iar 100 de persoane au fost evacuate fără a se...

Președintele CJ Ilfov, Hubert Thuma, anunță un buget record de peste 940 milioane lei, în 2024

Președintele Consiliului Județean Ilfov, Hubert Thuma, anunță că a fost aprobat bugetul Consiliului Județean Ilfov pentru 2024, care se ridică la peste 940 milioane...
Ultima oră
Pe aceeași temă