27.1 C
București
luni, 15 aprilie 2024
AcasăSpecialBreedlove: Forţa plasată de Rusia la graniţele Ucrainei, foarte capabilă şi îngrijorătoare

Breedlove: Forţa plasată de Rusia la graniţele Ucrainei, foarte capabilă şi îngrijorătoare

Philip Breedlove, comandantul Forţelor Aliate din Europa a afirmat, miercuri, că forţa plasată de Rusia la graniţa cu Ucraina este destul de mare, este bine echipată şi este pregătită şi, dacă va fi direcţionată, poate invada estul acestei ţări, arată Mediafax într-un interviu.

El a ţinut să sublinieze, pe de altă parte, angajamentul NATO legat de respectarea articolului 5 din Tratatul Alianţei, care prevede apărarea colectivă a membrilor.

De asemenea, Breedlove a apreciat ca foarte importantă contribuţia României – "această naţiune minunată" – la misiunile din Afganistan, precizând, de asemenea, că Deveselu este "o poveste de succes". Generalul american a mai spus că patrulele de supraveghere AWACS ale NATO survolează spaţiul aerian în fiecare zi, permiţând forţelor aeriene române, americane şi ale altor aliaţi NATO să înţeleagă care este situaţia reală.

Philip Breedlove a declarat că baza aeriană de la Kogălniceanu este importantă nu doar pentru trupele care vin şi pleacă din Afganistan, ci şi pentru că este o parte importantă a apărării în ansamblu din cadrul NATO.

”În prezent, patrulele de supraveghere AWACS ale NATO survolează spaţiul aerian în fiecare zi, permiţând forţelor aeriene române, americane şi ale altor aliaţi NATO să înţeleagă care este situaţia reală. Pe teren, (sunt – n.r.) nu numai trupele de la această bază, dar şi puşcaşii marini din cadrul forţelor rotaţionale de la Marea Neagră, care au fost suplimentate luna trecută. Astăzi (USS) Taylor a pătruns în apele Mării Negre şi va continua exerciţiile şi interacţiunea cu România, dar şi cu alţi aliaţi NATO de la Marea Neagră. Deci pentru România, sunt toate cele trei componente, aeriene, navale şi de la sol ca parte a măsurilor de securitate”, a spus Philip Breedlove .

”Pentru moment este suficient. Când am avansat acest pachet de măsuri, de asemenea am propus şi măsuri intermediare şi pe termen lung la care începem să lucrăm. Dar măsurile iniţiale aprobate pentru România, aeriene, navale şi la sol sunt de natură să ofere asigurări”, a adăugat comandantul.

Cele mai citite

Magistrații și polițiștii români trebuie instruiți asupra noilor infracțiuni, legate de criminalitatea informatică

Magistrații și polițiștii români trebuie instruiți pentru a putea contracara noile amenințări de criminalitate informatică, cum ar fi cele legate de moneda virtuală și...

Un incendiu a izbucnit la acoperişul unui restaurant din Parcul “Nicolae Romanescu” din municipiul Craiova

Pompierii de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Dolj au intervenit luni pentru a stinge un incendiu izbucnit la acoperișul unui restaurant situat...

Grecia trăiește din turism, care asigură o treime din PIB

Turismul joacă un rol crucial în economia Greciei, contribuind semnificativ la PIB-ul țării. Potrivit unui studiu realizat de Confederația Turistică Elenă (INSETE) și raportat...
Ultima oră
Pe aceeași temă