7.7 C
București
sâmbătă, 2 martie 2024
AcasăSpecialBrazii pentru Craciun se vand "la crenguta" in Timisoara

Brazii pentru Craciun se vand “la crenguta” in Timisoara

Comerciantii au scumpit crengile de brad, pentru ca vanzarile brazilor pentru Craciun sunt slabe din cauza preturilor foarte mari.
In acest sezon, cel mai mic brad, de 80 de centimetri, nu poate fi cumparat sub un milion de lei. Timisorenii asteapta, la randul lor, ajunul sarbatorii, pentru a-si cumpara ravnitul brad, in speranta ca precupetii vor lasa din pret.
Cei mai nemultumiti sunt pensionarii, care nu-si permit sa scoata bani din buzunar pentru cumpararea unui brad, preferand sa-si puna in casa doar ramuri.
“Anul acesta, vanzatorii sunt foarte zgarciti, cer 3 lei pe ramura, iar duminica trecuta cereau si 10 lei pentru o creanga mai mare. Vreau sa cumpar cateva ramurele pentru acasa si pentru cimitir. Fara brad, nu e Craciun”, a spus Erjebet Kohn, pensionara.
In acest an, toti brazii pentru Craciun din pietele timisorene sunt crotaliati, Directia Silvica impunand reguli stricte, in caz contrar amenzile aplicate fiind stabilite intre 500 si 1.000 de lei.
Patrule mixte, formate din angajati ai Garzii Financiare, Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic, Inspectoratului Judetean de Politie, Garzii Nationale de Mediu, Regiei Padurilor, Companiei Nationale de Drumuri si Jandarmeriei, monitorizeaza activitatile din ocoalele silvice private si de stat din judet.
Acestea verifica masinile incarcate cu brazi, iar daca se constata ca brazii au fost taiati ilegal, sunt confiscati si trimisi spre piete, iar contravenientii sunt amendati.
Controalele sunt intense si in pietele agroalimentare, dar si in supermarketurile care importa brazi pentru Craciun.
Din Timis s-au taiat legal 1.200 de brazi din ocoalele silvice din zona Faget-Cosava. Acestia se vand la preturi mult mai mici, intre 15-30 de lei, in functie de inaltime, dar sunt mai putin apreciati in comparatie cu brazii ornamentali adusi din Danemarca sau Olanda.

Cele mai citite

Teodosie a demonstrat că barba te ajută să nu se vadă cât de ciuntit ieși de la Sinod

Ilustrație: Marian Avramescu Înalt ridicatul cu macaraua arhiepiscop al Tomisului, Teodosie, le-a demonstrat tuturor bărbaților, prin propria exemplificare, de ce este benefic să porți...

Teodosie a demonstrat că barba te ajută să nu se vadă cât de ciuntit ieși de la Sinod

Ilustrație: Marian Avramescu Înalt ridicatul cu macaraua arhiepiscop al Tomisului, Teodosie, le-a demonstrat tuturor bărbaților, prin propria exemplificare, de ce este benefic să porți...

Robert Negoiță va candida la Primăria Sectorului 3 din partea PSD

Marți, în cadrul ședinței de Birou Permanent al PSD București, a fost validată în unanimitate propunerea PSD Sector 3 pentru candidatura lui Robert...
Ultima oră
Pe aceeași temă