19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialBoxeri cubanezi invinsi la Bucuresti

Boxeri cubanezi invinsi la Bucuresti

Lotul de box al Romaniei a pierdut, cu 2-7, intalnirea bilaterala cu echipa Cubei, surpriza galei fiind victoria obtinuta de Florentin Niculescu in fata lui Yordenis Ugaz Hernandez, campion mondial.

Florentin Niculescu, surpriza Romaniei in intalnirea cu Cuba, spera sa obtina rezultate similare la Mondiale sau Olimpiada. "stiu ca am batut un campion mondial, a fost greu, dar am muncit mult. Este o victorie importanta pentru mine, acest meci a fost sansa mea de afirmare. Dorinta de a castiga m-a facut sa-l bat. Acum imi doresc mai mult si astept Campionatele Mondiale si Jocurile Olimpice", spune Niculescu.
Prezent la gala, presedintele Agentiei Nationale pentru Sport, Octavian Belu, a declarat ca un astfel de eveniment este "singura solutie pentru ca Romania sa se mentina in elita boxului mondial". "Este o gala foarte reusita. Prezenta cubanezilor la Bucuresti este un eveniment, acest meci fiind ca o intalnire Romania–China la gimnastica sau Romania–Brazilia la fotbal. Traditia intalnirilor Romania–Cuba ar trebui reluata pentru ca numai cand lupti cu cei mai buni ai termen de comparatie. Este singura solutie sa ne mentinem in elita boxului mondial. Astfel de spectacole sunt binevenite, chiar daca sunt mai apropiate de boxul profesionist decat de cel amator", a spus Belu. Intrebat daca ANS intentioneaza sa reia finantarea Federatiei Romane de Box, Belu a spus: "Deocamdata suntem in discutii privind reluarea finantarii, dar trebuie sa luam in calcul toate aspectele, pentru a nu ne afla din nou in situatia sistarii finantarii". Organizarea la Bucuresti a intalnirii bilaterale Romania-Cuba a costat aproximativ 100.000 de lei, dintre care 35-40.000 de lei au reprezentat premiile oferite pugilistilor.

Nemultumirea lui Gheorghe
Ionut Gheorghe, care a fost invins de Inocente Fis Caraballosa, a contestat arbitrajul, declarand ca arbitrii nu tin cu romanii nici la ei acasa. "Cred ca am batut destul de clar. Arbitrii nu tin cu noi nici macar la noi acasa. Sunt foarte suparat, pentru ca doream sa-mi iau revansa. In ultimele doua reprize am boxat ca si cum as fi fost in avantaj, pentru ca eram convins ca eu conduc. Data viitoare il voi bate mai clar, poate vad si arbitrii", a spus Ionut Gheorghe.
Presedintele Federatiei Romane de Box, Rudel Obreja, a criticat insa atitudinea lui Ionut Gheorghe. "M-a interesat cum se comporta sportivii nostri in fata celor mai buni din lume. Sunt multumit in cea mai mare parte de evolutia boxerilor nostri. Au boxat cu inima. As fi vrut sa castige Ronald Gavril, dar din pacate a pierdut in ultima repriza. Florentin Niculescu a fost o surpriza doar pentru cei care nu-l cunosc. M-a dezamagit Ionut Gheorghe, prima repriza a boxat bine, dar in ultimele doua nu asa trebuia sa se comporte. Ionut trebuie sa inteleaga ca trebuie sa fie serios de cand urca in ring si pana cand coboara", a spus Obreja. z B.C.

» Constantin Bejenaru, care a adus al doilea punct al Romaniei, invingandu-l la categoria 81 kg pe Yusiel Napoles Marcillan, a declarat ca aceasta victorie i-a dat mai multa incredere in sine. "Mi-a iesit meciul, pentru mine aceasta victorie inseamna mai multa incredere in mine. Nu am batut nici un cubanez pana acum si este placut sa-i invingi pe cei mai buni din lume. Pentru acest an, imi propun o medalie la Campionatele Mondiale. Parintii mei nu au viza de Romania, asa ca nu m-au putut vedea din sala, dar s-au uitat sigur la televizor", a spus Bejenaru, care este originar din Republica Moldova.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă