19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialBonurile valorice pentru donatori, blocate la plata in Valea Jiului

Bonurile valorice pentru donatori, blocate la plata in Valea Jiului

Donatorii de sange din Valea Jiului nu isi pot valorifa bonurile valorice primite de la Centrul de Transfuzii Sanguine din Petrosani, din cauza ca administratia publica locala nu si-a platit datoriile catre firma care onoreaza aceste bonuri. In aceasta situatie se afla zeci de oameni, care doneaza de regula sange pentru a avea cu ce-si hrani familiile.
Primaria Petrosani, pe raza careia se afla Centru de Transfuzii Sanguine, are o datorie de aproape 300 de milioane de lei catre societatea in cauza, iar reprezentantii administratiei publice locale sustin ca se vor stradui sa achite suma restanta zilele urmatoare.
Pe de alta parte, edilii cred ca ar fi mai corect ca la acest efort bugetar sa contribuie si celelalte primarii din Valea Jiului, in conditiile in care o parte a donatorilor, pentru care municipalitatea din Petrosani plateste contravaloarea bonurilor valorice, sunt din alte orase din zona. „Vom achita in totalitate suma restanta, dar cred ca este corect ca si celelalte administratii sa contribuie la achitarea acestor bonuri primite de donatori.
Conform legii, noi suntem obligati sa achitam suma aceasta, pentru ca Centrul Zonal de Transfuzii se afla pe raza municipiului nostru, insa deserveste toate localitatile din Valea Jiului”, a declarat viceprimarul din Petrosani, Tiberiu Iacob Ridzi.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă