19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialBombă la bordul unui avion cargo pe ruta Yemen - Chicago

Bombă la bordul unui avion cargo pe ruta Yemen – Chicago

Un avion cargo care efectua o cursă Yemen – Chicago a fost chemat la sol pe aeroportul din Londra, la bordul său fiind găsit un cartuş de toner transformat în bombă, anunţă Reuters, care citează CNN. Potrivit HotNews, bomba a fost descoperită la bordul unui avion United Parcel Service, după ce avionul a fost oprit la Londra.

Două avioane ale UPS aflate pe aeroportul Philadelphia şi un altul pe aeroportul Newark din New Jersey sunt cercetate de echipele de securitate, pentru a verifica prezenţa unor eventuale încărcături suspecate. Şi un camion UPS aflat în New York este cercetat, afirmă poliţia. Autorităţile au reacţionat în urma unor informaţii potrivit cărora obiecte suspecte se aflau la bordul unor zboruri de marfă care au aterizat vineri în Newark, New Jersey şi Philadelphia. Avioanele au fost duse într-o locaţie îndepărtată, din măsuri de siguranţă, a spus Autoritatea privind Siguranţa Transporturilor, potrivit CNN.

În Philadelphia, unităţile de pompieri au răspuns unui incident care implica două avioane – un avion al companiei UPS şi un avion de pasageri 757 fără nicio persoană la bord, au spus oficialii citaţi. Cele trei persoane de la bordului unuia dintre avioane au fost scanate şi rezultatele n-au indicat nimic. Nu se cunoaşte natura materialului care a generat suspiciunile autorităţilor americane.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă