16.4 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialBolile pot fi tratate inainte de declansare

Bolile pot fi tratate inainte de declansare

» Medicina functionala se practica si la noi, pe baza unui parteneriat incheiat cu institutul italian de profil.

» Medicina de preventie intervine cu succes pana la aparitia durerii, in etapa in care boala actioneaza "in tacere".

De cele mai multe ori, varsta organismului nu coincide cu varsta naturala. Daca am trai intr-un mediu perfect, fara poluare, fara stres si am beneficia de o alimentatie sanatoasa, am arata tineri chiar si la 50 de ani. Pentru ca efectele poluarii nu pot fi evitate din cauza informatizarii, medicina functionala a aparut ca o necesitate. Medicii specialisti considera ca nu exista termen de comparatie intre medicina functionala si cea clasica. Daca toate persoanele ar apela la acest gen de diagnosticare, nu ar mai fi nevoie de un tratament traditional, pentru ca bolile ar fi descoperite cu mult timp inainte ca acestea sa se declanseze. Tehnologia a fost adusa in Romania de profesorul italian dr. Luigi Bergamelli. Specialistul in medicina functionala a inceput sa colaboreze cu medicii constanteni in urma cu cinci ani, cand a facut prima vizita in Romania. Din acel moment, dr. Bergamelli viziteaza periodic litoralul romanesc pentru a aduce cele mai noi metode si instrumente lansate recent in marile laboratoare de cercetare in domeniu ale Europei si Americii. In acest mod, Constanta se poate lauda cu o conectare la progresul occidental in materie.

Descoperiri in domeniu
Profesorul italian se afla in aceste zile la Institutul de Medicina Estetica si Functionala pentru a prezenta teste facute de laboratoarele italiene si americane care incearca sa examineze functionalitatea unui organ, si nu doar valoari ale acestuia, cum se procedeaza in medicina clasica. Printre noutatile in domeniu se gasesc si  examenele pentru intestine, proceduri care evalueaza reactiile ca proces, permitand astfel evidentierea problemelor de sanatate ce nu pot fi depistate cu ajutorul tehnicilor traditionale. Testarile de acest tip sunt instrumente care ajuta la realizarea fisei biochimice a fiecarui individ in functie de profilul sau genetic, de interactiunea cu mediul inconjurator, de factorii de stres care… il ataca. Analiza minerala ti-sulara a firului de par este primul test al medicinii functionale, pentru incadrarea metabolica a pacientului. Un astfel de test este reprezentativ, mai complex decat cel al analizei de sange. Pacientul este informat atat in legatura cu bolile pe care le are, cat si cu acelea la care organismul sau este dispus sa le dezvolte peste  cativa ani. Firul de par este vazut ca o adevarata "biopsie" a organismului, graficul mineralelor si raportul dintre ele aratand cu precizie echilibrul metabolic la nivel celular. Probe importante pentru analizarea functiei organismului le reprezinta si saliva, sangele si fecalele, care reflecta starea generala a organismului. Pe scurt, medicina functionala se ocupa cu anticiparea aparitiei unei boli, acest lucru demonstrand ca medicina functionala o anticipeaza pe cea clasica. "Medicina de baza ar trebui sa fie cea functionala, si nu cea clasica, pentru ca aceasta poate preveni numeroase boli. Medicina clasica nu face decat sa aprobe existenta unei afectiuni. Prin descoperirile pe care le aduc in atentia constantenilor, incerc sa demonstrez ca putem trata boala inainte ca aceasta sa se instaleze in organism. Cu siguranta, prin aceste teste facem un pas important in viitor", a declarat prof. dr. Luigi Bergamelli.

Mancarea sanatoasa poate imbolnavi
Exista alimente care, indiferent daca sunt in cea mai buna stare, pot dauna organismului. Acest lucru este explicat de specialisti prin simplul motiv ca organismul uman nu tolereaza toate produsele. Hrana trebuie selectata cu atentie si consumata in cantitati modice, pentru ca nu doar lipsa acesteia poate dauna, ci si o can-titate prea mare. Profesorul italian a ajuns la concluzia ca unele alimente pot declansa anumite reactii la nivelul corpului uman, ce au drept consecinta aparitia unor boli cronice. O data cu aparitia medicinii functionale, intolerantele alimentare pot fi identificate cu usurinta pentru orice persoana. Medicii au ajuns la concluzia ca, in cazul in care organismul primeste un aliment pe care nu il poate tolera, se declanseaza o reactie de aparare. Daca initial se manifesta ca o boala patologica, treptat devine una cronica si astfel sunt afectate sanatatea si starea de bine ale pacientului. Intolerantele alimentare pot fi depistate cu ajutorul unui test bioelectronic. O data cu eliminarea din meniu a produselor nocive, se va constata o imbunatatire semnificativa a starii generale de sanatate. Specialistii considera ca evitarea consumului de alimente pe care corpul nu le accepta reprezinta cea mai buna modalitate de a scapa de kilogramele in plus, pentru ca slabirea se va declansa automat, prin echilibrare metabolica.

» Receptivi
la schimbare
"Am venit periodic la Constanta, pentru a aduce cele mai noi tehnici aparute in domeniul medicinii functionale. Prin vizitele mele in Romania, s-a tinut pasul cu Occidentul in ceea ce priveste acest domeniu. O data cu aducerea noilor tendinte, am tinut si mai multe sedinte de instruire a medicilor de la Institutul de Medicina Estetica si Functionala Hera Body Care (Iowemed). Am observat un interes sporit pentru medicina functionala. Medicii de aici au fost foarte deschisi pe durata instruirii, aratand un interes activ pentru subiect. stiinta nu sta in loc, de aceea este nevoie de o conectare permanenta la marile laboratoare de cercetare."

» Simptome
Corpul uman este supus in mod frecvent actiunii exercitate de diferite substante toxice, ceea ce face ca organismul sa acumuleze un nivel de intoxicatie care depaseste capacitatea sa de epurare, de curatare. Strangerea si depozitarea toxinelor rezulta ca urmare a unor disfunctii intestinale, a expunerilor repetate la substante toxice chimico-alimentare, a poluantilor ambientali, endotoxinelor. Toate acestea pot conduce, in timp, la sindromul de oboseala cronica manifestat prin simptome ce trec neobservate de cele mai multe ori – oboseala, depresie, lipsa apetitului alimentar, anxietate,
scaderea capacitatii de concentrare, diminuarea puterii de concentrare
si memorie.

Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă