19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialBoldea îi dă dreptate lui Băsescu: Nu vreau să ajung pe mâna...

Boldea îi dă dreptate lui Băsescu: Nu vreau să ajung pe mâna autorităţilor din Kenya

Mihail Boldea a declarat duminică seară că îi dă dreptate preşedintelui Traian Băsescu, potrivit căruia nu este în interesul României ca deputatul să fie reţinut de autorităţile altui stat, şi că luni dimineaţă va căuta bilete de avion pentru a reveni în ţară, potrivit realitatea.net.

„Preşedintele are dreptate. Aşa voi face, nu vreau să ajung pe mâna autorităţilor kenyote fiindcă nu-mi doresc acest lucru. Vreau să merg la consulat cum ajung la Nairobi şi o să rămân acolo până când o să am biletul de avion, în condiţiile în care, am înţeles, că sunt dat pe Interpol (…) Merg la consulat pentru a mi se face formele consulare ca, apoi, împreună cu consulul să-mi iau bilet de avion, să fiu însoţit la avion şi să mă întorc în ţară. Nu aştept autorităţile din România, vin eu. Autorităţile române sunt reprezentate de consul. Ajung la consulat, fac rezervarea la avion, mă urc în avion şi vin. Am nevoie de hârtii de însoţire în condiţiile în care sunt urmărit internaţional”, a declarat Boldea, într-o intervenţie telefonică la România TV, potrivit NewsIn.

Deputatul a mai spus că a plecat din ţară în condiţiile în care nu avea „nicio informaţie” despre faptul că urma să i se ridice imunitatea şi nici despre ce avea să se petreacă după ieşirea din România.

Boldea a subliniat că nu a plecat din ţară „de frică” sau în contextul audierii şi reţinerii unor persoane. „Eu mi-am văzut de treabă şi am plecat fiindcă nu aveam nicio obligaţie pe teritoriul României. Era obligaţia autorităţilor române să facă procedurile legal. (…) Vreau să vin în ţară să lămuresc situaţia”, a mai spus el.

Deputatul a declarat, cu acelaşi prilej, că a plecat de 30 de ori din ţară din decembrie şi până î nprezent şi nimeni nu l-a împiedicat să facă acest lucru. „Nu vreau să mă sustrag. Asist cu stupoare la această paradă de declaraţii pe care le fac organele statului ca să arate cât de credibile sunt”, a reclamat deputatul.

Mihail Boldea a mai spus şi că nu vrea să dea declaraţii DIICOT Galaţi. „Toţi procurorii de la DIICOT Galaţi sunt cumetri. Cui să mă plâng acolo? Cum să fac? Vreau să fiu anchetat corect de procurori independenţi şi obiectivi, care să aplice corect justiţia, nu legea pumnului”, a spus deputatul.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat că nu este în interesul României ca deputatul Mihail Boldea, care a plecat legal din ţară, să fie reţinut de autorităţile altui stat, evocând procedurile lungi de extrădare.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă