19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialBogdan Aurescu numit secretar de stat la MAE

Bogdan Aurescu numit secretar de stat la MAE

Bogdan Aurescu, agentul Romaniei in procesul de la Haga cu Ucraina, a fost numit secretar de stat in Ministerul Afacerilor Externe (MAE), prin decizie a premierului Emil Boc.

Guvernul precizeaza, intr-un comunicat remis Mediafax, ca propunerea de numire a fost inaintata primului-ministru de catre ministrul de Externe, Cristian Diaconescu, in cursul zilei de marti, 3 februarie 2009.

Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat, marti seara, ca Bogdan Aurescu merita o recunoastere din partea statului roman pentru efortul depus in cadrul procesului de la Haga cu Ucraina, putand fi "o excelenta solutie" pentru un post de secretar de stat in MAE.

Bogdan Aurescu a fost agentul Romaniei pentru procesul de la Haga. Aurescu, director general in MAE, a fost numit agent pentru CIJ in 2004, la data sesizarii Curtii. El a participat la negocierile desfasurate pentru delimitarea spatiilor maritime cu Ucraina anterior sesizarii CIJ, in perioada 2001-2004, avand functia de sef de delegatie sau adjunct al sefului de delegatie.

Bogdan Aurescu a fost, succesiv, director adjunct si apoi director al Directiei Drept International si Tratate, director de cabinet al ministrului Afacerilor Externe, director general pentru afaceri juridice, subsecretar de stat si secretar de stat pentru afaceri europene in MAE roman. El a fost, de asemenea, Agentul guvernamental roman pentru CEDO. Este membru al Curtii Permanente de Arbitraj de la Haga si membru supleant al Comisiei de la Venetia a Consiliului Europei.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă