21.5 C
București
miercuri, 18 septembrie 2024
AcasăSpecialBoc îi cere lui Igaş o anchetă detaliată la Deta

Boc îi cere lui Igaş o anchetă detaliată la Deta

Premierul Emil Boc a declarat, marţi, că i-a solicitat ministrului de Interne, Traian Igaş, să iniţieze o anchetă detaliată atât asupra evenimentelor din oraşul Deta, cât şi la nivelul întregului aparat poliţienesc, pentru a restructura sistemul şi diversele „reţele” care funcţionează de 20 de ani, potrivit Mediafax.

„La solicitarea expresă pe care i-am adresat-o, ministrul Igaş are o anchetă în detaliu cu ce se întâmplă la Deta, dar şi în întregul sistem poliţienesc”, a spus Boc.

El a susţinut că anchetarea persoanelor vinovate, indiferent despre cine este vorba, reprezintă o dovadă de funcţionare a statului de drept, dar că procesul de reformă trebuie continuat până la capăt, astfel încât populaţia să se simtă în siguranţă.

„Pentru asta trebuie oameni bine pregătiţi şi aflaţi acolo unde trebuie şi nu în birouri. Acest lucru se întâmplă în momentul de faţă, prin restructurarea aparatului poliţienesc concomitent cu destructurarea unor reţele din ultimii 20 de ani între diverse structuri poliţieneşti şi nu numai, care nu au conferit siguranţă cetăţeanului”, a adăugat premierul.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, pe o terasă din centrul localităţii Deta a izbucnit un conflict între mai multe persoane, în urma căruia trei tineri au fost înjunghiaţi.

Agresorul a fost identificat ca fiind Bogdan Daniel Roman (31 de ani), fiul primarului din oraşul Deta, Petru Roman (PDL). Potrivit poliţiştilor, şi fratele acestuia, Călin Roman (27 de ani), a fost implicat în scandalul de la terasa din centrul oraşului Deta.

Cei trei tineri înjunghiaţi, cu vârste cuprinse între 22 şi 31 de ani, au fost transportaţi la spital. Doi dintre răniţi au ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă Timişoara, starea lor fiind stabilă, iar al treilea la spitalul din Deta, el fiind externat.

În această cauză sunt cercetaţi atât fiii primarului din Deta, cât şi alte trei persoane. Patru dintre aceştia au fost reţinuţi, iar Bogdan Roman este în continuare căutat, fiind dat în urmărire naţională şi în consemn la frontieră.

Cele mai citite

TAROM oferă prețuri speciale la zborurile aniversare către Praga și Paris

Compania TAROM oferă 70 de vouchere pentru toate biletele achiziţionate pe site-ul companiei, în data de 18 septembrie, precum şi bilete la tarife începând...

Asigurările locuințelor, la un nivel minim în județele Galați și Vaslui, grav afectate de inundații devastatoare

Județele Galați și Vaslui au fost grav afectate de inundații în ultimele zile, ceea ce a dus la evacuarea a peste 300 de persoane...

Neil Lennon, încă afectat de experiența din România: „Incredibil de neprofesionist”

Neil Lennon, fostul antrenor al Rapidului, încă resimte modul în care a fost tratat în România, după despărțirea de clubul giuleștean, și își dorește...
Ultima oră
Pe aceeași temă