6 C
București
joi, 29 februarie 2024
AcasăSpecialBoc: Funeriu nu va fi demis, nu e vinovat pentru bacalaureat

Boc: Funeriu nu va fi demis, nu e vinovat pentru bacalaureat

Premierul Emil Boc a declarat că ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, nu este vinovat pentru rezultatele la bacalaureat şi nu trebuie demis, ci susţinut, deoarece a avut curajul să prezinte românilor situaţia reală a învăţământului, în contextul în care non-valorile sunt promovate din dorinţa de rating, relatează Mediafax.

“A fost o poză nedeformată a realităţii de care nu este vinovat ministrul. El, pentru prima dată, a avut curajul să arate românilor cum arată în fapt sistemul educaţional la bacalaureat“, a spus Boc, întrebat de jurnalişti dacă este necesar ca ministrul Educaţiei să demisioneze, conform solicitării opoziţiei, pentru rezultatele elevilor la bacalaureat.

El a arătat că ministrul Educaţiei nu trebuie demis, ci “susţinut pentru ca lucrurile să se îndrepte în viitor” şi a fi asigurată ordinea în sistemul valorilor şi a afirmat că nu se aştepta din partea opoziţiei decât la o reacţie populistă pe această temă.

Premierul a reluat totodată ideea că rezultatele de la bacalaureat reflectă o poză reală a societăţii româneşti şi o stare de fapt care poate fi depăşită prin seriozitatea elevilor şi a profesorilor, într-o ţară măcinată de criza valorilor şi în care grosolănia prostului-gust este promovată cu obstinaţie.

Întrebat de jurnalişti dacă prin această idee se referă la faptul că mass-media este cea care încurajează lipsa activităţii şi prostul-gust, premierul a răspuns negativ, dar a adăugat că uneori, inconştient, tabloidizarea şi dorinţa de rating cu orice preţ conduc la astfel de situaţii.

“Uneori, inconştient, tabloidizarea şi dorinţa de rating cu orice preţ duc la promovarea opulenţei de prost-gust a unor non-valori care nu pun accentul pe muncă şi se încurajează activităţile facile în detrimentul muncii, al seriozităţii, al lucrurilor care să fie făcute corect şi la timp”, a spus Boc.

Promovabilitatea la examenul de bacalaurat din anul şcolar 2010-2011 pentru ambele sesiuni a fost de 53%, ceea ce înseamnă că 111.125 candidaţi au promovat acest test naţional.

Preşedintele PNL Crin Antonescu a declarat, luni, după şedinţa USL, că ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, trebuie să demisioneze ca urmare a rezultatelor slabe obţinute de elevi la cea de-a doua sesiune a bacalaureatului, apreciind că acestea sunt produsul muncii sale din ultimii doi ani.

Cele mai citite

Israelul a lovit ţinte din apropierea Damascului

Israelul a efectuat miercuri lovituri asupra unor ţinte din apropierea Damascului, a afirmat Ministerul sirian al Apărării, cel mai recent atac împotriva capitalei Siriei...

Strategii de menținere a nivelului de motivație în rândul angajaților pe care orice companie ar trebui să le aplice

Într-o lume a afacerilor extrem de competitivă, menținerea unui nivel ridicat de motivație în rândul angajaților este vitală pentru succesul și durabilitatea unei companii....

Erdogan se oferă pentru o soluționare pașnică a conflictului ruso-ucrainean

Președintele turc Tayip Recep Erdogan a declarat că Ankara continuă să susțină o soluționare pașnică a conflictului ruso-ucrainean și este gata să ofere o...
Ultima oră
Pe aceeași temă