10 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialBoc: Elicopterul a fost cadoul meu de vacanţă pentru doi copii care...

Boc: Elicopterul a fost cadoul meu de vacanţă pentru doi copii care au luat note bune la şcoală

Premierul Emil Boc a declarat, joi seara, că transportul cu elicopterul de la Braşov spre Bucureşti a reprezentat cadoul său pentru vacanţa de vară pentru fiica sa cea mică şi un nepot, care au luat note bune la şcoală, şi că ar proceda la fel cu membrii familiei dacă ar apărea o situaţie de urgenţă, potrivit MediafaX.

 

El a arătat că la întoarcere spre Bucureşti a trebuit să o ia cu el pe fiica sa cea mică, de care este mândru că a terminat clasa a V-a cu media 9.96, precum şi pe neotul său, care a terminat şi el clasa I cu note bune.

“Trebuia să-i aduc la Bucureşti. Dacă veneam cu maşina, nu ajungeam, se termina şedinţa de guvern, nu puteam nici să-i trimit separat. În mod firesc, SPP are obligaţia să asigure protecţia demnitarilor şi a familiilor acestora, dar ştiind că într-o vreme de criză, când românii au trecut prin atâtea greutăţi şi oricine este atent la ce se întâmplă cu banul public, ştiam că la un moment dat, mai devrme sau mai târziu, tot o să se afle. Atunci am preferat să îmi asum acest lucru, dar am plătit contravaloarea transportului pentru cei doi minori. Puteam să spun că sunt membri ai familiei şi să nu plătesc”, a spus Boc, la postul B1 TV.

Întrebat dacă ar mai la un membru al familiei cu elicopterul, achitând costul transportului, premierul a spus că ar proceda astfel în cazuri de urgenţă.

“Sper să nu am nevoie sau să nu fie o urgenţă, pentru că nu îmi permit acum să… de fiecare dată. Dar dacă, Doamne fereşte, aş avea o urgenţă, aş proceda. Dar de această dată, fiind vorba de doi copii minori şi care au luat note bună la şcoală, a fost cadoul meu pentru vacanţa de vară”, a spus Boc.

Premierul Emil Boc a revenit, marţi, la Bucureşti, din o vizită efectuată la Braşov, cu un elicopter al SRI în care se aflau şi doi copii.

Într-o intervenţie telefonică la Realitatea TV, premierula precizat că a fost vorba de fiica sa cea mică, Patricia, şi de un nepot, pe nume Tudor, cărora le-a fost achitată călătoria chiar de către şeful Guvernului.

El a precizat că s-a grăbit spre Bucureşti, pentru a pregăti şedinţa Guvernului de miercuri, şi pentru a avea timp suficient în acest scop a optat pentru călătoria cu elicopterul.

“Puteam foarte bine să mă fac şi să nu plătesc acest transport, spunând «sunt membri ai familiei şi în general membrii familiei ştim bine că nu trebuie să plătească sau sunt scutiţi în principiu»”, a arătat premierul Boc.

El a adăugat că pentru a evita orice “discuţie publică”, a solicitat să plătească transportul celor doi membri ai familiei sale.

Emil Boc a afirmat că legea de funcţionare a SRI permite asigurarea unor astfel de servicii şi altor persoane, care nu sunt demnitari.

Legea privind organizarea şi funcţionarea SRI stabileşte, la art. 6, alin. e), că “SRI poate asigura protecţie antiteroristă şi altor persoane, la cererea acestora, potrivit tarifelor convenite”.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ioana Muntean, a declarat agenţiei MEDIAFAX că, marţi dimineaţă, înainte de a pleca spre Braşov, şeful Guvernului a achitat către SRI contravaloarea transportului pentru cei doi copii, care au venit cu el de la Braşov la Bucureşti.

Ea a arătat că situaţia a fost “de aşa natură” că premierul a trebuit să călătorească împreună cu cei doi copii la întoarcere şi a achitat toate costurile.

Cele mai citite

Brățările personalizate pentru cuplu – Cadoul ideal pentru a celebra iubirea

Într-o lume plină de opțiuni când vine vorba de cadouri, brățările personalizate pentru cupluri se disting ca o alegere plină de semnificație și afecțiune....

Iohannis spune că nu s-a gândit la reintroducerea serviciului militar obligatoriu și nici n-o va cere

Președintele Klaus Iohannis a declarat că nu și-a pus problema de reintroducere a serviciului militar obligatoriu în România și a precizat că nici nu...

Revolut: Sistemele antifraudă ale băncii digitale au prevenit pierderi evaluate la 475 milioane de lire sterline

Revolut, fintech-ul global cu peste 40 de milioane de clienți la nivel global, din care peste 3,5 milioane de clienți în România, prezintă primul...
Ultima oră
Pe aceeași temă