7.8 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialBoc: continuarea grevei poate pune in pericol plata salariilor, pensiilor si alocatiilor

Boc: continuarea grevei poate pune in pericol plata salariilor, pensiilor si alocatiilor

Premierul Emil Boc a lansat din nou, luni seara, un apel catre bugetari pentru a renunta la proteste, afirmand ca legea de salarizare unitara va fi "perfectionata" impreuna cu sindicatele pe parcursul anului viitor, relateaza Mediafax. Potrivit premierului, greva nu ar reprezenta o solutie pentru rezolvarea problemelor.

Boc a spus ca nu exista probleme cu plata salariilor, pensiilor si alocatiilor sociale,  dar continuarea grevei poate pune in pericol achitarea acestor drepturi.

El a reiterat ca salariile aflate in plata nu vor fi diminuate prin legea de salarizare unitara in sectorul public si ca profesorii, medicii si functionarii publici vor beneficia de "cresteri accelerate" ale veniturilor, pana in 2015.

"Nu exista in acest moment un motiv legal legat de salarii pentru a continua greva. Oamenii din sectorul privat au strans din dinti si nu au facut greva. Avem nevoie de solidaritate, echilibru si dialog", a spus Boc.

Bugetarii au organizat, luni, o greva generala, in semn de protest fata de asumarea raspunderii Guvernului pe pachetul legislativ care include salarizarea, educatia si acordarea concediului fara plata, sindicalistii lansand un apel si catre angajatii din mediul privat sa li se alature.

Peste 750.000 de salariati din invatamant, sanatate, administratie publica au fost, luni, in greva generala, asigurandu-se o treime din activitate doar in sistemul sanitar.

Cele mai citite

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă