12.8 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăSpecialBoc cere sindicatelor sa suspende protestele pana dupa alegerile prezidentiale

Boc cere sindicatelor sa suspende protestele pana dupa alegerile prezidentiale

Premierul Emil Boc a solicitat joi sindicatelor sa accepte un moratoriu prin care sa fie suspendate grevele si orice forma de actiune de protest pana pe 6 decembrie, cand este programat al doilea tur al alegerilor prezidentiale, potrivit Newsin.

"In contextul situatiei politice si viitoarei campanii electorale ce se declanseaza pe 22 octombrie, am cerut sindicatelor si patronatelor, ca o forma de responsabilitate, sa realizam un moratoriu prin care sa suspendam grevele si actiunile de protest pana pe 6 decembrie 2009", a pus Boc.

"Avem nevoie sa lucram rational si de decizii prin care sa se dimnueze efectele negative ale crizei economice si sa nu politizam campania electorala cu actiuni greviste in schimbul continuarii dialogului pe aceste teme", a mai anuntat premierul.

Anterior, premierul a anuntat ca la intalnirea cu sindicatele si patronatele s-a cazut de acord ca pe agenda de discutii viitoare sa figureze salariul minim pe economie in 2010, proiectul pactului national pentru ocupare, reforma sistemului de pensii, proiectul de buget pe 2010 si pregatirea comisiei care sa lucreze la simplificarea legii unitare de salarizare in sistemul public.

Boc a tinut sa precizeze ca angajamentele cu organismele internationale sunt asumate in numele Romaniei si ca acestea trebuie respectate atat de guvern, cat si de cei guvernati.

Discutiile de la Ministerul Muncii continua la aceasta ora intre ministrul interimar al Muncii, Gheorghe Pogea, sindicate si patronate.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 768. Ministrul de Externe al Ungariei susține că UE, NATO și “stânga” din SUA pot genera un război mondial, prin...

Ministrul de Externe al Ungariei susține că liderii UE și ai NATO, precum și politicienii de stânga din SUA, aduc riscul unui nou război...

SAMEDAY anunță intenția de preluare a companiei de curierat Sprinter din Ungaria

Ca parte a strategiei de extindere a infrastructurii de livrare din regiune, SAMEDAY, compania care a introdus livrarea în easybox în piața din România,...

Ozzy Osbourne şi Mary J. Blige, printre artiștii ce vor fi incluși în Rock & Roll Hall of Fame în 2024

Anul acesta, Rock & Roll Hall of Fame își deschide porțile pentru o nouă serie de legende din lumea muzicală, printre care se numără...
Ultima oră
Pe aceeași temă