8.6 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecialBoc:Alegerile recente sunt începutul sfârşitului pentru USL, iar procentele mari - "gogoaşă...

Boc:Alegerile recente sunt începutul sfârşitului pentru USL, iar procentele mari – “gogoaşă umflată”

Premierul Boc a susţinut, vineri, că alegerile parlamentare parţiale din judeţul Neamţ şi de la Baia Mare au reprezentat “începutul sfârşitului” pentru USL, dovedindu-se că procentele mari estimate de Uniune pentru rezultatele alegerilor sunt doar o “gogoaşă umflată” şi nu se bazează pe realitate, informează Mediafax.

“Ceea ce aţi văzut şi săptămâna trecută la alegerile parţiale parlamentare e o confirmare a faptului că ce s-a întâmplat la aceste alegeri a fost începutul sfârşitului Alianţei Socialiste sau a USL. Ceea ce ei anunţau cu mare tam-tam, procente de 50-60%, s-a dovedit că este doar o gogoaşă umflată şi nicidecum o realitate concretă şi că PDL a reuşit să recâştige teren şi că oamenii, şi acum şi mai ales în 2012, vor face diferenţa între politicieni realişti, care au făcut şi fac ce trebuie pentru România şi o duc pe un drum corect, faţă de demagogi şi populişti precum Ponta şi Antonescu”, a afirmat Emil Boc la postul public de radio.

Candidatul PDL Adrian Rădulescu a câştigat alegerile din Colegiul uninominal 6 Neamţ, conform rezultatelor oficiale finale comunicate, luni dimineaţa, de către Biroul Electoral de circumscripţie Neamţ.

După numărarea voturilor din cele 82 de secţii de votare, Adrian Rădulescu a întrunit 54,95 % dintre opţiuni (17.186 de voturi) în timp ce contracandidatul său, Liviu Harbuz (PDL) a primit 14.089 voturi (45,05 dintre opţiuni), a declarat purtătorul de cuvânt al Biroului Electoral de circumscripţie Neamţ, Constantin Chiriac.

Candidatul USL Florin Tătaru a câştigat alegerile din Colegiul uninominal 2 Maramureş, conform rezultatelor oficiale finale comunicate, în noaptea de duminică spre luni de către Biroul Electoral de circumscripţie Maramureş.

După numărarea voturilor din cele 79 de secţii de votare, Florin Tătaru a întrunit 42,67% dintre opţiuni (9433 de voturi) fiind urmat de Mariana Popa (PDL) cu 35,48% dintre opţiuni (7845 de voturi). Candidatul PER a primit 4338 voturi (19,62%) şi cel al PRM a primit 493 de voturi (2,23%).

Cele mai citite

Partidul conservator din Croația a câștigat alegerile parlamentare

Conservatorii, aflați la putere în Croaţia, au ieşit pe primul loc în alegerile legislative, conform estimărilor iniţiale, dar cu mai puţine mandate decât în...

Belgia și Cehia vor ca UE să dea noi sancțiuni împotriva influenței Rusiei în viitoarele alegeri europene

Belgia şi Cehia cer ca Uniunea Europeană să adopte noi sancţiuni pentru a contracara influenţa Rusiei în viitoarele alegeri europene, după ce mai multe...

Avioane de vânătoare israeliene au lovit ținte ale Hezbollah în estul Libanului

Forțele aeriene israeliene au declarat miercuri că avioanele lor de vânătoare au lovit infrastructura Hezbollah la nord de Baalbek, în estul Libanului, potrivit Reuters,...
Ultima oră
Pe aceeași temă