19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialBNS Cluj vrea sa evacueze Institutul de Formare Economica si Sociala

BNS Cluj vrea sa evacueze Institutul de Formare Economica si Sociala

Liderii filialei clujene a Blocului National Sindical (BNS) se lupta de doi ani sa intre in posesia unui proces-verbal care le-ar da posibilitatea sa obtina sediului confederatiei din centrul orasului. Printr-o hotarare de Consiliu Local, BNS a primit patru camere in Palatul Sindicatelor de pe Bulevardul Eroilor, numarul 16.
In cladire isi au sediile si celelalte confederatii sindicale importante din oras, CSDR, „Cartel Alfa” si CNSLR „Fratia”. Numai ca cele patru camere sunt ocupate. Una dintre ele este folosita de Uniunea Consultativa Intersindicala Cluj. Organizatia a fost infiintata in anul 1990 de catre sindicatele clujene, care s-au grupat apoi in cele patru mari confederatii.
Liderul BNS Cluj, Andrei Rusu, a spus ca Uniunea nu mai are nici un fel de activitate si ca ea, practic, nu mai reprezinta pe nimeni. Celelalte trei camere sunt ocupate de Institutul de Formare Economica si Sociala. Teoretic, acesta ar trebui sa ajute toate sindicatele din Cluj. Practic Ð sustin liderii filialei BNS – cei 12.000 de sindicalisti afiliati la aceasta structura sindicala nu au beneficiat de mare lucru de pe urma activitatii acestui institut. BNS nu poate, insa, porni un proces pentru evacuarea celor doua structuri, pentru ca in prezent sindicalistii nu detin un act care sa ateste faptul ca au fost pusi in posesia celor patru camere.
Situatia este complicata de faptul ca imobilul a fost revendicat de o fundatie maghiara. Sindicalistii dau vina pe angajatii Directiei pentru Administrarea Fondului Imobiliar de Stat din cadrul Primariei, care nu si-au facut datoria.
In replica, angajatii municipalitatii sustin ca si cele doua structuri care ar urma sa fie evacuate sunt infiintate tot de sindicalisti si ca multi dintre sefii BNS se regasesc printre fondatorii lor, asa ca totul s-ar reduce la divergente intre liderii sindicali.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă