9.4 C
București
marți, 5 martie 2024
AcasăSpecialBMW Seria 7 este ”Mașina Conectată a anului 2016”

BMW Seria 7 este ”Mașina Conectată a anului 2016”

Automotive News Europe, una din principalele publicaţii auto din Europa pentru constructorii şi dealerii de automobile, a acordat BMW-ului Seria 7 titlul de ”Connected Car 2016” (Mașina Conectată a anului 2016), iar Dr. Christoph Grote, vicepreşedinte executiv, responsabil pentru electronică în cadrul BMW, a fost ales ”Eurostar 2016”.

BMW este unul din principalii constructori auto implicaţi în realizarea conexiunii între oameni, automobile şi servicii, fiind pionier şi lider în soluţii precum sistemele iDrive (interfaţă om-maşină), Head-up Display sau ConnectedDrive (aplicaţii pentru automobilul conectat). Iar Dr. Christoph Grote a jucat un rol principal pentru cercetare şi dezvoltare în modelarea feţei conectivităţii.

BMW-ul premiat, noul Seria 7, stabileşte standardele actuale în ceea ce priveşte luxul contemporan, confortul şi inovaţiile îmbarcate la bordul unui automobil. Pe lângă tehnologiile de ultimă oră în domeniul designului ultrauşor, trenului de rulare, dezvoltării şasiului, operarea sistemului şi ambianţa interioară, conectivitatea inteligentă subliniază angajamentul bavarezilor de a combina plăcerea de a conduce cu confortul pe distanţe lungi.

Seria 7 îmbină serviciile digitale, aplicaţiile inteligente şi sistemele de asistenţă cu noi tehnologii de control şi operare, precum controlul prin gesturi, care face posibilă operarea sistemului multimedia prin mişcări ale mâinii. Totodată, gama de funcţii oferită de Driving Assistant Plus a fost extinsă la BMW Seria 7 pentru a include, în premieră, sistemul automat de control al direcţiei şi pentru controlul benzii, asistentul pentru păstrarea benzii cu protecţie activă în caz de impact lateral și sistemul pentru prevenirea coliziunii din spate şi avertizarea pentru traficul transversal.

Asistentul pentru ambuteiaje poate fi folosit pe toate tipurile de drumuri, ceea ce permite un condus semiautomat. Iar restricţiile de viteză detectate de Speed Limit Info (informare privind limita de viteză) pot fi încorporate de Active Cruise Control (tempomat activ) cu funcţie Stop&Go la simpla atingere a unui buton.

Remote Control Parking (sistemul de parcare de la distanţă) este un alt sistem de asistenţă prezentat în premieră la BMW Seria 7. Această opţiune conectează diferiţii senzori şi sistemele de asistenţă, ceea ce permite ca Seria 7 să fie garat sau parcat frontal fără a fi o persoană la volan.

Competiţia Automotive News Europe are o lungă tradiție, anul acesta fiind al 19-lea în care  jurnaliştii au premiat principalii factori de decizie din industria auto şi au ales "Eurostars". Votul din acest an a acoperit 14 categorii.

Cele mai citite

Dmitri Medvedev afirmă că nu vor fi discuții de pace cu Kievul

Dmitri Medvedev, vicepreședintele Consiliului de Securitate de la Moscova, a declarat luni într-un discurs belicos ținut în fața unei hărți cu Ucraina împărțită între...

Ponta și Simion vor pica la o înțelegere pentru alianța PRO AUR?

Conducerea partidului Pro România, fondat de Victor Ponta, se află în negocieri avansate cu partidul extremist AUR pentru formarea unei alianțe politice sau...

Ministrul austriac de Interne ignoră tema aderării României la spațiul Schengen terestru

Ministrul austriac de Interne, Gerhard Karner, a evitat să indice un orizont de timp în care Viena şi-ar ridica veto-ul în privinţa aderării României...
Ultima oră
Pe aceeași temă