19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialBloomberg: Angela Merkel ar putea candida la alegerile din 2017

Bloomberg: Angela Merkel ar putea candida la alegerile din 2017

Este din ce în ce mai probabil ca Angela Merkel să candideze pentru un al patrulea mandat, la alegerile care vor avea loc, în Germania, în 2017, în ciuda pierderii popularității partidului său, în sondaje, notează Bloomberg, citat de Mediafax.

Potrivit sursei citate, partidul din opoziţie AfD, Alternativa pentru Germania, a capitalizat pe nemulţumirea publică legată de politica refugiaţilor şi a reuşit să câştige alegerile în faţa partidului lui Merkel pentru prima oară, ridicând semne de întrebare legate de capacitatea ei de a câştiga încă o serie de alegeri.

Rezultatul reprezintă o înfrângere de necontestat, consideră Holger Schmieding, economist şef la Berenberg Bank. El precizează că Angela Merkel a făcut o campanie puternică în regiune, prin intermediul interviurilor acordate în media înainte de vot, în care afirma că își susține, în continuare, politica imigraționistă.

Citește și: Înfrângere în sondaje: Partidul lui Merkel cade pe locul 3, în urma populiștilor

În opinia sa, rezultatul nu îl va face pe cancelarul german să cedeze. 

„Nu are rival, nu are alternativă. Nu au ce să facă decât să aştepte să îşi termine mandatele legale”, a spus Schmieding pentru Bloomberg. 

La un an după decizia controversată de a permite refugiaţilor să intre în Germania din Ungaria şi la un an înainte de alegerile federale, popularitatea lui Merkel a scăzut puternic şi aliaţii săi baverezi CSU au avertizat în legătră cu susţinerea ei la alegerile din 2017.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă