30.6 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSpecialBlocul Naţional Sindical: Dacă Petcu e vinovat, să răspundă conform legii

Blocul Naţional Sindical: Dacă Petcu e vinovat, să răspundă conform legii

Reprezentanţii Blocului Naţional Sindical (BNS) spun că reţinerea lui Marius Petcu este „şocantă”, dar că liderul CNSLR – Frăţia va trebui să răspundă conform legii dacă se i va dovedi vinovăţia, potrivit Mediafax.

Blocul Naţional Sindical nu poate face comentarii pertinente, la obiect, cu privire la dosarul instrumentat de DNA împotriva lui Marius Petcu, preşedintele Federaţiei Sanitas şi al CNSLR-Frăţia. A fost şocant să aflăm de reţinerea sa”, precizează BNS, într-un comunicat transmis vineri.

Reprezentanţii confederaţiei susţin însă că în cazul în care se va dovedi vinovăţia lui Petcu, justiţia trebuie să îşi urmeze cursul, iar acesta să răspundă potrivit legii.

Principiul acesta îl susţinem indiferent despre cine este vorba, fie că este vorba de Preşedintele ţării, de premier, de miniştri, lideri sindicali, politicieni, patroni sau lucratori”, potrivit sursei citate.

BNS spune că este regretabil că acest caz, deşi este o situaţie izolată, va ajunge să afecteze întreaga mişcare sindicală, „slăbind încrederea în sindicate într-o perioadă în care Guvernul României este mai hotărât ca oricând să calce în picioare drepturile lucrătorilor”.

„Intrarea în vigoare a noului Cod al Muncii va deschide uşa unor abuzuri extreme împotriva lucratorilor, iar sindicatele sunt singurele structuri democratice care pot media în piaţa muncii, în aşa fel încât să fie evitate conflictele violente şi haosul”, potrivit confderaţiei.

Marius Petcu este acuzat că a primit, în 2009-2010, de la directorul unei firme, aproximativ 20.000 de euro lunar, iar în februarie 2011 şi o vilă în Predeal, în valoare de 200.000 de euro, pentru a atribui acestei societăţi contractul pentru construirea Centrului de educaţie, perfecţionare şi recreere Snagov.

Marius Grigore Petcu, preşedintele Federaţiei Sanitas, a fost reţinut, joi noapte, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru luare de mită.

El va fi prezentat Curţii de Apel Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Cele mai citite

Volkswagen își revizuiește din nou prognozele anuale din cauza performanțelor slabe și a condițiilor economice dificile

Volkswagen a anunțat vineri o revizuire negativă a previziunilor sale anuale, marcând a doua ajustare în mai puțin de trei luni. Această decizie a...

Suburbiile sudice ale Beirutului, devastate de atacuri aeriene israeliene: mii de oameni evacuați

Suburbiile sudice ale Beirutului au fost transformate în zonă de conflict, după ce Israelul a lansat atacuri aeriene intense asupra unei regiuni controlate de...

Visul Î.P.S. Ciolacu – Academia Catavencu

Î.P.S. Marcel Ciolacu… Nu, nu a trecut la cele bisericești. Î.P.S. înseamnă Întâiul Președinte Simigiu. Așadar, Î.P.S. Marcel Ciolacu a avut un vis....
Ultima oră
Pe aceeași temă