10.4 C
București
miercuri, 28 februarie 2024
AcasăSpecialBlatter: "Nu exista o limita a mandatelor!"

Blatter: “Nu exista o limita a mandatelor!”

Presedintele FIFA, Joseph Blatter, prezent luni la inaugurarea Centrului National Mogosoaia, considera ca nu exista o limita a mandatelor unui presedinte. “Sunt presedinte din 1998, dar sunt aparatorul sistemului de a nu exista o limita a mandatelor unui presedinte. Nu ne vom amesteca in politica federatiilor nationale. In Romania aveti o echipa invingatoare in fruntea FRF, dar voi trebuie sa decideti daca se schimba echipa sau nu. Lennart are 76 de ani, eu 69, iar Mircea Sandu, la cei 53 de ani ai sai, este inca un adolescent”, a afirmat Blatter intr-o conferinta de presa.
Aflat in functia de presedinte al FRF din 1990, Mircea Sandu nu a anuntat inca daca va candida sau nu la alegerile din decembrie, in cursa pentru acest post inscriindu-se pana acum fostii internationali Gheorghe Popescu si Ionut Lupescu. Referindu-se la acest aspect, presedintele UEFA, Lennart Johansson, a precizat: “Aceasta intrebare nu este adresata persoanei potrivite, eu fiind presedinte de 16 ani. Cred ca presedintele trebuie sa stea in functie atat timp cat majoritatea il doreste. Trebuie sa existe o imbinare intre cei tineri si cei mai in varsta”.

“Elvetienii” din Carpati

Lennart Johansson a afirmat ca presedintele FRF a convins FIFA si UEFA sa sprijine ridicarea centrului de la Mogosoaia. “Am decis sa colaboram cu FIFA pentru a vedea cum sunt cheltuiti banii, iar acestia au fost intr-adevar destinati scopului pentru care i-am alocat”, a spus Johansson. Intrebat de ce proiectul Mogosoaia a fost realizat cu multa intarziere, spre deosebire de centrul construit in Republica Moldova, Blatter a mentionat: “Uneori proiectele dureaza mai mult in tari mai mari. Romania are 23 de milioane de locuitori, Moldova nu stiu daca are mai mult de un milion-doua. Am vazut cum in Elvetia, o tara mica, trei ani a durat construirea unei simple case”.
Blatter si Johansson, alaturi de Marios Lefkaritis, membru in Comitetul Executiv al UEFA, au participat la inaugurarea “internationala” a Centrului National si Academiei de Fotbal Mogosoaia. Pe 26 septembrie a mai avut loc o inaugurare, la care au participat Michel Platini, membru in Comitetul Executiv al FIFA si al UEFA, vicepresedinte al Biroului “FIFA Goal”, si Andreas Kuhn, directorul departamentului “Programe de asistenta” al UEFA.

40% din bani, din afara

In discursul sau, presedintele FRF, Mircea Sandu, a afirmat ca acest proiect nu se putea realiza fara sprijinul financiar al FIFA si UEFA. “FIFA ne-a ajutat cu Financial Assistance Programme pentru constructia de la Mogosoaia si cu programul Goal 1 pentru Casa Fotbalului, iar UEFA, prin programul Hattrick, a contribuit cu 40 la suta la ridicarea celor doua edificii. De asemenea, UEFA a alocat bani pentru realizarea unor miniterenuri sintetice. Vor fi asemenea 80 de terenuri in tara, dintre care 30 sunt deja montate”, a spus Sandu.
Inainte de eveniment, la poarta complexului de la Mogosoaia, trei persoane care s-au recomandat “suporteri ai echipei nationale” au afisat un banner cu mesajul: “No to business football” (Nu fotbalului-afacere). Ei au precizat ca protesteaza astfel fata de interesele din fotbal si au afirmat ca, dupa 15 ani, este momentul ca Mircea Sandu sa lase locul altcuiva.

Cele mai citite

Primăvara se simte în Sectorul 4! A început curățenia generală!

Temperaturile ridicate pe care meteorologii le estimează pentru ultimele zile de februarie ne duc deja cu gândul la primăvară. Motiv pentru care angajații de...

Mic ghid de acces în Parlamentul României te faci politician

Ești nimeni cu dungulițe. Nu te pricepi la nimic concret. Ești incapabil să produci ceva util societății. Dar ai ceva ambiție. Și ai...

Ministerul de Interne vrea să angajeze 5000 de oameni prin încadrare directă, adică direct din viața civilă

Vicepremierul Cătălin Predoiu, ministrul Afacerilor Interne, a înaintat Guvernului un Memorandum prin care solicită angajarea a 5200 de oameni în cadrul Ministerului Afacerilor Interne. Memorandumul...
Ultima oră
Pe aceeași temă