7.8 C
București
vineri, 1 martie 2024
AcasăSpecialBlaga: Sper să finalizăm acţiunile privind candidaturile,inclusiv depunerea lor,până la 15 octombrie

Blaga: Sper să finalizăm acţiunile privind candidaturile,inclusiv depunerea lor,până la 15 octombrie

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, miercuri, că speră ca până la 15 octombrie să se încheie toate acţiunile privind candidaturile ARD pentru parlamentare, inclusiv depunerea acestora, potrivit Mediafax.

Blaga a menţionat că termenul legal pentru depunerea candidaturilor pentru alegerile parlamentare este 30 octombrie. “Sper să finalizăm toată acţiunea, inclusiv să depunem listele, până la 15 octombrie”, a spus el.

Întrebat dacă deputatul Ştefan Pirpiliu, care a plecat din PDL şi a devenit membru al Forţei Civice, ar trebui să se afle printre candidaţii susţinuţi de Alianţa România Dreaptă, Blaga a răspuns negativ. “Nu, pentru că, în definiţia mea şi împărtăşită de conducerea PDL, traseistul este un traseist, unul care îşi lasă familia politică, partidul, atunci când este greu. Nu văd ce plusvaloare pot aduce aceşti oameni care pleacă de la o formaţiune componentă a alianţei la alta în viitoarea bătălie electorală. (…) Oricare s-ar afla în situaţia asta nu va putea candida pe listele noastre”, a precizat el.

În ceea ce priveşte candidatura sa, Vasile Blaga a spus că încă nu este clar în ce circumscripţie va merge şi că există mai multe solicitări din partea colegilor săi. “Sau în Bucureşti, am o propunere din Timiş, am şi din Bihor, de acasă, o să stabilim împreună unde o să candidez”, a precizat el.

De asemenea, întrebat de ce democrat-liberalii vor să înscrie la BEC sigla PDL, deşi partidul candidează în alianţă, Blaga a menţionat că unul dintre motive ţine de dorinţa de aplicare de către toţi cei care compun ARD a criteriilor pentru candidaţi.

“Dorim să aplicăm criteriile pe care le-am hotărât împreună, le-a adoptat comisia (de etică – n.r.), absolut pentru toată lumea, vizavi de candidaturi”, a menţionat el. Solicitat să precizeze dacă pleacă de la premisa că s-ar putea ca unul dintre parteneri să părăsească alianţa, Blaga a răspuns: “E bine să pui răul în faţă, dar sunt convins că nu se va întâmpla”.

Un alt motiv al înscrierii siglei partidului la BEC ţine de contestaţiile depuse în urma înregistrării alianţei. “De două zile tot se judecă contestaţii, cred că mâine se încheie capitolul ăsta şi sunt convins că nu vom avea nicio surpriză”, a adăugat el.

Vasile Blaga a mai spus, în interviul “Gândul Live”, că datoriile PDL sunt în acest moment în jur de 1.200.000 – 1.300.000 lei.

Cele mai citite

El Comandante Florinel o salvează pe FCSB. Roș-albaștrii s-au impus la Voluntari

FCSB s-a impus cu scorul de 2-1 pe terenul celor de la FC Voluntari, grație „dublei” lui Florinel Coman, și a refăcut diferența de...

El Comandante Florinel o salvează pe FCSB. Roș-albaștrii s-au impus la Voluntari

FCSB s-a impus cu scorul de 2-1 pe terenul celor de la FC Voluntari, grație „dublei” lui Florinel Coman, și a refăcut diferența de...

Teodosie, cu barbă, dar totuși ciuntit ca mitropolit

Ilustrație: Marian Avramescu Înalt prea ridicatul cu macaraua arhiepiscop al Tomisului, Teodosie, a ieșit de la ședința Sfântului Sinod al bărboșilor, încă prezentând păr...
Ultima oră
Pe aceeași temă