37 C
București
miercuri, 19 iunie 2024
AcasăSpecialBistriţa-Năsăud: 65.000 lei de la buget pentru o broşură cu realizările Consiliului...

Bistriţa-Năsăud: 65.000 lei de la buget pentru o broşură cu realizările Consiliului Judeţean

Consiliul Judeţean (CJ) Bistriţa-Năsăud a investit circa 65.000 de lei de la buget în tipărirea unei broşuri în 15.000 de exemplare, în care sunt menţionate realizările anilor 2008-2012, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Purtătorul de cuvânt al CJ Bistriţa-Năsăud, Bogdan Rusu, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, că broşura intitulată “Realizările judeţului Bistriţa-Năsăud 2008 – 2012” are o sută de pagini şi a fost tipărită într-un tiraj de 15.000 de exemplare, suma totală cheltuită de la bugetul judeţean fiind de 64.500 de lei.

“Broşura a costat 4,3 lei/ exemplar, în total 64.500 de lei, şi cuprinde proiectele realizate din fonduri europene şi guvernamentale în timpul acestui mandat, atât cele finalizate, cât şi cele aflate în derulare. Această broşură, care conţine şi fotografii din teren, o considerăm un raport de activitate al actualului legislativ judeţean şi al primarilor din judeţ”, a declarat Rusu.

El a spus că broşura nu are nicio legătură cu campania electorală pentru alegerile locale.

“Nu are conotaţii electorale. Avem proiecte în toate comunele şi oraşele şi toate sunt cuprinse în broşură. Exemplare vor ajunge peste tot în judeţ, în funcţie de proiectele pe care le au autorităţile locale. De exemplu, la Maieru (comună condusă de primar PDL – n.r.) vor ajunge mai multe fiindcă sunt multe proiecte, în timp ce la Milaş (primar PSD – n.r.) vom trimite mai puţine exemplare fiindcă sunt proiecte mai puţine. E treaba primarilor cui le dau”, a spus Bogdan Rusu.

În broşură nu apar însă fotografii cu primarii, doar cu preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Liviu Rusu (PDL).

“Apar fotografii cu preşedintele fiindcă sunt de la recepţii de lucrări”, a explicat Bogdan Rusu.

Preşedintele CJ Bistriţa-Năsăud, Liviu Rusu (PDL), este cercetat într-un dosar de corupţie alături de fostul secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului Ioan Andreica (PDL). Cei doi au fost ridicaţi, vineri, de DNA, fiind reţinuţi pentru 24 de ore şi apoi eliberaţi.

Cele mai citite

VIDEO. Cel puțin 550 de pelerini au murit în timpul marelui pelerinaj musulman de la Mecca

Peste 550 de pelerini la hajj au murit în Mecca pe măsură ce temperaturile au depășit 50°C. Cel puțin 320 dintre cei decedați sunt...

Liderii Coaliției PSD-PNL bat azi în cuie calendarul alegerilor din toamnă

Liderii coaliției PSD-PNL decid astăzi dacă alegerile prezidențiale se țin în septembrie sau în decembrie. În urmă cu mai multe luni, liberalii au fost de...

Cinci ani mai târziu… Directiva DSM a UE eșuează în fața artiștilor interpreți și executanți români și europeni

Un raport publicat recent cu privire la "Impactul Directivei DSM asupra artiștilor și muzicienilor din UE", bazat pe un sondaj aplicat în rândul a...
Ultima oră
Pe aceeași temă