19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialBistrita, lovita de inundatii

Bistrita, lovita de inundatii

– Drumul spre Tarlisua a fost distrus de viitura

Circa 150 de case din comunele bistritene Negrilesti si Caianu Mic au suferit de pe urma ploilor abundente din zilele trecute. La Negrilesti, localnicii au ramas izolati din cauza ca drumul judetean a fost inundat, in vreme ce la Caianu Mic au fost inundate mai multe beciuri si s-au rupt cateva podete. Alte localitati au ramas in bezna din cauza ca furtuna a distrus reteaua electrica. "A fost furtuna mare azi noapte si drumul judetean DJ 171 Uriu-Tarlisua s-a umplut de mizeria adusa de ape de pe versanti. Ne-a intrat in beciuri si a afectat cateva podete.

Acum mergem sa evaluam. Tot curatam la drumul judetean care acum e practicabil si circulatia se desfasoara normal. Cele sase podete colmatate sunt pe drumul comunal. Nu sunt victime nici gospodarii izolate", a declarat primarul comunei Caian, Ioan Tarmure. Localnicii din Negrilesti trebuie sa faca un ocol de cativa kilometrii pentru a ajunge la drumul national, insa nu au fost raportate victime, nici gospodarii distruse. Ploile au afectat insa si doua linii de medie tensiune. Este vorba de linia care leaga localitatile Prundu Bargaului de Piatra Fantanele. Localnicii au ramas fara curent miercuri seara, de la ora 20.30, deoarece sase posturi de transformare au ramas nealimentate cu energie.
In localitatea Prundu-Bargaului, o parte din case sunt si in prezent nealimentate cu energie electrica. A doua linie de medie tensiune afectata este cea care leaga Nasaudul de Beclean, unde au ramas fara curent de la ora 21.20 un numar de zece localitati: Salva, Telciu, Runcu Salvei, Mititei, Mocod, Zagra, Poienile Zagrii, Alunis, Suplai si Nimigea. Drumul Judetean 171, care face legatura intre localitatile Uriu si Tarlisua, a fost rupt pe o lungime de sase metri la iesirea din satul Caianu Mic spre comuna Spermezeu.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă