19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialBiroul viceprimarului din Arad a fost mobilat de comunisti

Biroul viceprimarului din Arad a fost mobilat de comunisti

Piesele de mobilier din biroul viceprimarului municipiului Arad, Tiberiu Dekany, au apartinut celei care pana in 1989 a fost prim-secretar al judetului. Respectata de multi, temuta de si mai multi, Elena Pugna s-a remarcat in anii '80 ca director al Uzinelor Textile Arad iar, mai apoi, pana la Revolutie, ca prim-secretar al judetului. Mobila din biroul ei de la fostul sediu al „judetenei de partid” se afla acum in biroul viceprimarului.
Pastrata in conditii bune, vitrina in care erau expuse odata diplomele comuniste sprijina acum portretul Majestatii Sale Regele Mihai I de Romania, dar si fotografii cu Emil Cioran, Eugene Ionesco si Mircea Eliade. Desi face parte din PNL, viceprimarul Tiberiu Dekany este multumit de mobilierul ramas de la comunisti, despre care spune ca nu il va inlocui cat timp va ramane in Primarie.
„Ma simt foarte bine. Nici nu am de gand sa-l schimb. Inaintea mea l-a mai folosit un liberal, deputatul Titus Gheorghiof (presedintele filialei PNL si fost prefect al judetului – n.r.)”, a declarat Tiberiu Dekany.
Ironia sortii face ca viceprimarul, care este presedintele FC „UTA”, sa foloseasca mobilierul celei de care, in 1989, s-a legat aranjamentul celebrului meci pierdut de echipa cu „Poli” Timisoara, jucatorii aradeni ratand atunci promovarea in Divizia „A”. Elena Pugna a fost invinuita atunci ca a trasat directive de partid pentru ca fotbalistii de la „UTA” sa piarda meciul in favoarea timisorenilor.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă