20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialBiotehnologii aduse la Targu-Mures

Biotehnologii aduse la Targu-Mures

– Compania producatoare de medicamente testeaza, in acest moment, piata de profil din Romania.

La zece ani de la preluarea fabricii de medicamente "Armedica" de la Targu-Mures, Erik Bogsch, directorul general al "Gedeon Richter", a declarat la Targu-Mures ca, in viitorul apropiat, fabrica din Targu-Mures ar putea beneficia de cea mai performata tehnologie in domeniul productiei de medicamente: biotehnologia. Conducerea "Gedeon Richter" tatoneaza insa in momentul de fata piata pentru a vedea care este cea mai buna locatie in vederea implementarii biotehnologiei. "Ar putea fi in urmatoarele trei locuri: aici, in Ungaria sau in Europa de Vest", a declarat Erik Bogsch, potrivit caruia, la nivelul concernului, fabrica de medicamente din Romania se situeaza pe locul al doilea dupa cea din Budapesta si beneficiaza de angajati foarte bine pregatiti in domeniu. La randul sau, directorul general al "Gedeon Richter Romania", Valeria Dan, a declarat ca fabrica de la Targu-Mures vine anual cu patru sau cinci produse noi, multe dintre ele dezvoltate chiar in unitatea de la Targu-Mures. "Ritmul de dezvoltare a produselor noi este in medie de patru, cinci produse, pe care le lansam atat pe piata Romaniei cat si pe pietele Europene, ele fac parte din anumite grupe terapeutice", a declarat Valeria Dan potrivit careia portofoliul de produse al companiei de la Targu-Mures cuprinde 64 de produse farmaceutice folosite in tratarea diverselor afectiuni de la cele ale sistemului nervos central, ale aparatului circulator pana la cele hormonale. Fabrica de la Targu-Mures detine si laboratoare de dezvoltare unde se realizeaza dezvoltarea produselor noi atat la scala de laborator cat si la scala pilot. "Testarea echivalentei clinice a produselor este posibila si prin utilizarea propriului laborator de bioechivalenta infiintat in colaborare cu UMF Targu-Mures", a mai declarat Valeria Dan, care spune ca, pe langa centrul de dezvoltare din Targu-Mures, "Gedeon Richter" mai detine doar doua astfel de centre.

INVESTITII
Valoarea investitiilor realizate la sfarsitul anului 2007 in fabrica din Targu-Mures se ridica la 47 de milioane de dolari, bani utilizati in modernizarea si dezvoltarea sectiilor de productie, a laboratoarelor de control si a depozitelor. In prima jumatate a anului 2008, cifra de afaceri a firmei din Targu-Mures a depasit 14 milioane de euro, iar veniturile de pe piata externa au ajuns la 50%.
Numarul angajatilor de la Targu-Mures a cunoscut de asemenea o evolutie pozitiva si a crescut treptat de la 360 de personae, cate erau la data preluarii "Armedica" de cei de la "Gedeon Richter", la 560 de personae in prezent. 46% din angajatii "Gedeon Richter" de la Targu-Mures au studii superioare.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă