21 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialBiografia lui Stalin, o carte de 184 pagini distribuită miercuri 6 martie...

Biografia lui Stalin, o carte de 184 pagini distribuită miercuri 6 martie doar împreună cu ziarul România liberă

2013/03/01//285533-stalin-litera-1250x1825.jpgRomania libera iti ofera in fiecare miercuri Biografiile liderilor secolul XX, cele mai importante personalitati care au schimbat cursul istoriei. 

Mussolini, Hitler, Stalin, Mao Zedong, Che Guevara, Kennedy – 6 volume cu detalii inedite din viata lor personala si politica, amplu ilustrate cu fotografii de arhiva.

De miercuri 6 martie, Stalin, istoria omului de otel care a terorizat Rusia

Din 13 martie urmeaza  Mao Zedong, biografia celui ce a personificat sufletul naiv si violet al comunismului chinez

Carte + ziar, la doar 10 lei!

Oferta valabila in limita stocului disponibil.

Despre carte:

Cu excepţia lui Adolf Hitler, unui singur alt lider din secolul XX i s-a dat sumbrul privilegiu de a fi înfăţişat ca un demon, capabil prin forţa lui luciferică să modeleze o întreagă perioadă istorică: Iosif Vissarionovici Djugaşvili, zis Stalin. Nimic nu trebuie să i se treacă lui Stalin cu vederea, nici milioanele de morţi supţi în înspăimântătoarea maşină a Gulagului, nici transformarea în sclavi nu doar a sovieticilor, ci şi a popoarelor din estul Europei care au trecut de la opresiunea nazistă la cea comunistă, nici epurările antifasciştilor „nestalinişti“ care, totuşi, se luptau în Spania împotriva franchismului, nici colaborarea activă cu Hitler din 1939 până în iunie 1941, în cadrul unui acord care prevedea împărţirea unei bune părţi a Europei şi lupta pe viaţă şi pe moarte împotriva democraţiilor capitaliste, cu Marea Britanie în frunte. Nu poate fi trecută sub tăcere speciala înclinaţie paranoică spre a bănui pe toată lumea şi spre sindromul de trădare care a dat Terorii staliniste o caracteristică particulară, o trăsătură personală de neconfundat, aşa cum ne-o arată unele mărturii care îţi îngheaţă sângele în vine ale celor care au văzut neagra tragedie şi au putut povesti atmosfera lugubră de la Lubianka. Stalin a fost o întruchipare a răului în tentativa disperată de a salva presupusul „bine“ al comunismului.

Cele 96 de fotografi alb-negru care însoţesc textul documentează în imagini sugestive epoca şi viaţa celui care a fost exact ceea ce îi spune porecla: Stalin – Omul de oţel.

 

STALIN (IOSIF VISARIONOVICI DIUGAŞVILI) – omul de oţel care a terorizat Rusia

Autor:  Elena Dundovich

Cuprins:

– prefaţă de Pierluigi Battista

– copilăria şi tinereţea lui Stalin

– ascensiunea la putere

– liderul politic

– războiul mondial şi imperiul

– genealogie

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă