20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialBill Gates si MAI

Bill Gates si MAI

Ministerul Administratiei si Internelor doreste sa colaboreze cu Fundatia ‘Bill and Melinda Gates’ in proiectul de informatizare a Arhivelor Nationale, a declarat ministrul Vasile Blaga dupa ce l-a intalnit pe co-fondatorul Companiei Microsoft.

 

“L-am rugat ca, tinand cont de aplecarea pe care o are fundatia domniei sale pentru informatizarea bibliotecilor publice, si tinand cont ca noi gestionam Arhivele Nationale, sa colaboram cu Microsoft in aceasta zona, din cel putin doua motive. Pe de o parte, populatia va avea acces la aceste arhive, iar pe de alta parte, sigur, vom proteja fondul national arhivistic, care este unul dintre cele mai importante bunuri de patrimoniu ale Romaniei”, a spus Blaga.

De altfel, colaborarea Politiei Romane cu firma Microsoft are o lunga istorie in spate, incluzand aici si proiectul ‘viza online’ sau pregatirea pentru combaterea criminalitatii informatice. Chestorul principal Dan-Valentin Fatuloiu, inspectorul general al Politiei Romane, a precizat ca Politia Romana implementeaza, impreuna cu Microsoft, un sistem de supraveghere a investigatiilor privind criminalitatea pe Internet si pornografia infantila.

Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandihttp://cristina-darmina-iamandi
Cristina Darmina Iamandi, redactor Rl online
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă