14.7 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialBilanţ uluitor pentru doi sportivi constănţeni

Bilanţ uluitor pentru doi sportivi constănţeni

În şapte zile calendaristice, la două competiţii majore de pe Bătrânul Continent, doi puşti au reuşit să ia peste zece medalii, performanţă rarisimă într-o perioadă în care sportul cu mingea de celuloid este într-o continuă criză financiară. Mihaela Plăeaşu şi Cristi Pletea sunt cei mai recenţi eroi ai Constanţei, dar şi ai celor de la LPS Nicolae Rotaru.

O certitudine la nici 14 ani

Cristi Pletea este deja o mică vedetă printre tenismenii de masă din România. deşi încă este cadet, copilul minune de la Constanţa are în palmares medalii la juniori sau seniori, majoritatea în probele de dublu. Week-end-ul acesta însă, la Open-ul Italiei, disputat în localitatea Lignano Sabbiadoro, Pletea a reuşit să ia argintul în proba de juniori individual, înainde te a domina copios probele de cadeţi.

Obişnuit cu succesul, elevul lui Viorel Filimon şi al Elenei Sebe s-a înclinat doar în finală, asta în ciuda faptului că majoritatea adversarilor au fost mai mari ca vârstă, iar în proba pe echipe a reuşit să contribuie cu două succese la victoria cu 3-2 în faţa Sloveniei, tot în competiţia dedicată juniorilor.

La cadeţi, Pletea a luat de două ori aur, o dată la simplu, unde l-a învins cu 3-0 pe singurul rival din… România, Florin Spelbuş, şi a doua oară la dublu, alături de „eternul” său coechipier, Rareş Şipoş, duetul fiind medaliat cu bronz la ultimele naţionale de… seniori.

Umbra lui Dragoman

Mihaela Plăeaşu are o poveste asemănătoare cu… Spelbuş. Aruncată de vârstă în aceeaşi grupă cu Andreea Dragoman, constănţeanca trebuie să se mulţumească mereu cu postura de vioara a doua, dar în Italia a reuşit să iasă în evidenţă mai mult decât altă dată. Medaliată cu aur în proba de dublu cadete, Mihaela a cedat în finala la simplu chiar împotriva lui Dragoman, dar aportul ei la aurul cucerit pe echipe a fost major. Astfel, în meciul contra Suediei, Mihaela a pierdut primul meci, dar l-a câştigat pe cel de-al cincelea, şi cel mai important, ajutând-o pe Dragoman să vină acasă cu trei medalii de aur, o „salbă” rară chiar şi la acest nivel. Cu o săptămână înainte, la Metz, Pletea şi Plăeaşu au obţinut patru medalii la Open-ul Franţei, depăşind cu mult aşteptările.

Constanţa, gazda SuperLigii

În acest week-end, Sala LPS Nicolae Rotaru va fi gazda turului secund din cadrul SuperLigii de tenis de masă, competiţie unde CS Farul luptă pentru titlul naţional. Din păcate, fetele cuplului Filimon – Sebe, pleacă cu şansa a patra (din patru echipe) după ce echipa a pierdut principala armă, pe Roxana Iamandi. Potrivit reprezentanţilor clubului constănţean, aceasta a suferit o ruptură de menisc şi trebuie să suporte o intervenţie chirurgicală, astfel că lotul va fi alcătuit din necunoscutele Irina Hoza, Timeea Urszuly, Elena Zaharia şi Andreea Filip. La competiţie mai participă echipele CSM Bistriţa, ACS Dumbrăviţa şi CSM Arad, iar CS Farul ocupă locul al treilea înaintea acestui turneu.

Cele mai citite

Impact între un microbuz și un autobuz, în Gorj. Zece persoane au fost rănite

În aceasta dimineață la ora 5.50, polițiștii au fost sesizați prin apelul 112, cu privire la faptul că, în comuna Runcu, sat Răchiți, din...

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă