20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialBilanţ la CS Farul: 388 de medalii

Bilanţ la CS Farul: 388 de medalii

Clubul de pe litoral a reuşit şi în 2011, în ciuda dificultăţilor financiare, să îşi treacă în cont numeroase medalii la competiţiile interne şi internaţionale.

De ani buni, CS Farul se menţine în topul cluburilor sportive din România, iar la Constanţa nu are rival. În anul ce se va încheia curând, gruparea condusă de Ilie Floroiu s-a apropiat de bariera de 400 de medalii câştigate la competiţiile interne şi internaţionale prin sportivii de la cele 13 secţii. Mai mult, gruparea de la malul mării are mai mulţi sportivi la loturile naţionale la toate categoriile de vârstă şi a reuşit să califice deja sportivi la Jocurile Olimpice ce vor avea loc la anul.

Preşedintele clubului, Ilie Floroiu, s-a declarat mulţumit de performanţele sportivilor, mai ales că situaţia financiară nu a fost deloc roză. „Deşi a fost un an foarte greu, poate cel mai greu din ultimii 10, pot spune că suntem mulţumiţi de ce am realizat. Chiar pot spune că a fost un an foarte bun din punctul de vedere al performanţelor obţinute. Evident că au fost şi neîmpliniri. De la unii sportivi aşteptam mai mult. Totodată, ne bucură faptul că avem deja sportivi calificaţi la Jocurile Olimpice de la anul. Dacă lucrurile merg bine şi nu avem parte de incidente nedorite, la Londra o să avem o bună reprezentare şi chiar sperăm la o medalie olimpică”, a spus Ilie Floroiu.

Acesta a ţinut să mulţumească tuturor sportivilor, antrenorilor şi partenerilor, în special Agenţiei Naţionale pentru Sport şi Tineret, structură de la care vin banii pentru finanţarea activităţii clubului. „Încheiem încă un an fără nici un fel de datorii faţă de sportivi, antrenori sau terţi. Este un lucru îmbucurător în condiţiile situaţiei financiare actuale, iar mare parte din acest merit revine şi ANST şi Doinei Melinte care, ne-a ajutat nu doar să nu avem datorii ci chiar am reuşit să facem câteva achiziţii importante, cum ar fi noul podium pentru gimnastică aerobică”, a mai declarat Floroiu. 

Aproape 400 de medalii

Succesul CS Farul în acest an este reflectat în numărul de me-da-lii obţinute de sportivii săi. La întrecerile interne, sportivii legi-timaţi la gruparea constănţeană au obţinut nici mai mult ,nici mai puţin de 345 de medalii dintre care 106 au fost din cel mai preţios metal. La concursurile internaţionale oficiale, CS Farul a strâns 43 de medalii, patru la Campionatele Mondiale, 30 la Europene, 4 la Balcanice şi cinci la Jocurile Mondiale Universitare. Cea mai prolifică secţie a clubului a fost cea de nataţie, care a adus în vistieria CS Farul numai puţin de 86 de medalii la întrecerile naţionale.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă