19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialBilanţ: Farul, satisfăcător, Brăila, spre faliment, Galaţiul, la retrogradare

Bilanţ: Farul, satisfăcător, Brăila, spre faliment, Galaţiul, la retrogradare

Un an dificil pentru tot fotbalul românesc este special pentru formaţiile de eşalon 2. Rapidul aşteaptă falimentul în noiembrie, Farul, abia a scăpat pe moment, iar Brăila află astăzi în ce ape se scaldă, deşi perspectivele sunt sumbre.

Fotbaliştii de la Farul au parte de trei săptămâni de vacanţă, după un veritabil tur de forţă cu 11 meciuri oficiale. În Liga 2, marinarii ocupă locul 6, cu 10 puncte în opt partide, dar programul n-a fost deloc unul uşor, cu trei meciuri acasă si cinci afară, dar echipa s-a descurcat onorabil, mai puţin însă in ultimele trei meciuri.

„Nu pot spune că sunt mulţumit după această primă parte de sezon, dar nici nemulţumit. A fost doar o perioadă satisfăcătoare, care putea fi bună, spre foarte bună, cu puţină atenţie. Eram pe deplin mulţumit dacă ne impuneam cu Târlugeniul şi cu Brăila, două meciuri pe care le-am controlat şi în care am risipit cinci puncte mari. Ca joc, am progresat mult, excepţie făcând meciul de la Slobozia, dar este loc de progres“, a punctat antrenorul echipei, Ion Răuţă.

Partida din Giuleşti a rămas vie în memorie, iar erorile făcute în această săptămână vor fi analizate la rece, cu consecinţele de rigoare.

„E ca în legile lui Murphy. Ce începe prost, se termină prost. În Giuleşti am jucat practic de la 0-2, după erori pe care nu aveam voie să le facem, am demonstrat că avem forţă şi caracter, dar am primit un gol pe o dublă eroare, de arbitraj şi de marcaj. Vom lua şi noi caseta, să vedem cine îl marca pe Ioniţă la acea fază, deşi se poate vedea că doi rapidişti aruncau de la margine din două puncte diferite, iar unii dintre băieţii noştri au fost dezorientaţi. Păcat de gol, pentru că jucasem bine şi dominasem de la 0-2, iar toată munca s-a dus pe apa sâmbetei. Am încheiat aşa o săptămână proastă, pentru că la Slobozia am făcut, de departe, cel mai slab meci din acest sezon. Am jucat slab, fără atitudine şi interes şi nu am existat pe teren decât 30 de minute. După golul lor, venit tot dintr-o fază fixă, la fel ca în Giuleşti, pe erori impardonabile de marcaj, am căzut de tot şi n-am reuşit să mai revenim, astfel că orice critică este normală după o asemenea prestaţie“, ne-a spus antrenorul formaţiei de pe litoral, care a precizat că Florea nu va fi pedepsit pentru autogolul din meciul cu Rapid. “Din punctul meu de vedere, dacă el nu devia nefericit mingea, oricum marcau cei doi atacanţi rămaşi singuri pe linia careului de şase metri, deci nu avem ce să-i reproşăm. S-a pierdut încercând să caute o soluţie şi a ieşit prost”, a conchis antrenorul.

Brăila, lângă faliment

Pentru CS Brăila, niciunul dintre cei 93 de ani de existenţă nu a fost atât de greu din punct de vedere financiar, iar brăilenii au ales calea milei publice pentru a scăpa de faliment. Într-un comunicat al clubului, oficialii cer astăzi oamenilor de afaceri brăileni să pună umărul la salvarea unui club care a fost mereu printre protagoniştii ligii secunde.

“În contextul economic actual, autorităţile locale, respectiv Primăria Brăila şi Consiliul Judeţean Brăila, au hotărât limitarea sprijinului financiar acordat sportului, cu toate acestea şi-au reafirmat intenţiile de a sprijini, în principal logistic, orice potenţial investitor dornic de performanţă. Am fi onoraţi să vă avem alături de echipa noastră, de aceea vă invităm pe 16.10.2013, la ora 17.00, la Casa Tineretului la întrunirea „Încotro fotbalul brăilean?”. La această întrunire sunt invitaţi reprezentantii Primariei Brăila, ai Consiliului Judeţen Brăila, oameni de afaceri susţinători ai fenomenului fotbalistic brăilean, dar şi suporterii echipei, care doresc salvarea acesteia de la desfiinţare. Vă mulţumim!”, se arată în comunicatul clubului, postat pe o reţea de socializare, comunicat în care actualii proprietari detaliază nu numai situaţia financiară a echipei, ci şi pe cea istorică.

Sportiv, Brăila a jucat peste mecie în acest sezon, cu vârfuri în meciurile contra Farului şi Rapidului, dar ieşirea la rampă a veteranului Viorel Frunză, după partida contra giuleştenilor, a fost una care ar fi trebuit să dea de gândit. Mijlocaşul a acuzat numeroasele probleme, susţinând că majoritatea colegilor săi au ajuns muritori de foame, fiind neplătiţi de psete şase luni. În aceste condiţii, salvarea echipei ar fi un miracol.

Galaţiul, la retrogradare

Nici ultima echipă din regiune nu se simte minunat. Dunărea Galaţi e penultima în clasament, cu două remize în 6 meciuri şi un joc sub media ligii secunde. Partea pozitivă este că gălăţenii au două meciurimai puţin decât contracandidatele la un loc de play-off, dar partea proastă este că echipa nu-şi găseşte cadenţa după ce a început campionatul cu două săptămâni mai târziu decât restul competitoarelor şi nu reuşeşte să adune puncte în meciurile cu echipe mici, vezi cazurile FC Bacău (2-2 la Galaţi), Târlugeni (0-1, în deplasare), Buzău (1-2 acasă) sau Rapid Suceava (1-1 acasă).

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă