Expoziţia Vivianei Vulturar prezintă bijuterii unicat realizate din materiale neconvenţionale, alături de mărgele, perle artificiale şi lut ars, în galeria de artă de pe strada Vasile Alecsandri.
Primul pas pentru a fi un creator veritabil de bijuterii este acela de a crea exponate cu adevărat unice. Artiştii de succes au propriul stil de lucru care atrage de la bun început clientela, asta, în ciuda faptului că există tot mai multe pagini pe internet care vând bijuterii făcute de mână. Viviana Vulturar este unul dintre tinerii artişti care încearcă să-şi facă loc pe piaţa de profil. Cu toate astea, nu are o pagină de internet care să o promoveze. Totul se rezumă la expoziţii personale şi de grup unde Viviana Vulturar îşi expune lucrările. Studentă în primul an la Universitatea de Arte şi Design, pe care o urmează în paralel cu Şcoala Populară de Arte „Tudor Jarda” din Cluj-Napoca, tânăra artistă cucereşte publicul prin modul în care combină materialele. Ultima sa expoziţie conţine bijuterii create din file de ziar lăcuit, mărgele şi materiale plastice. „Sunt accesorii ce se adresează în mod special tinerilor, studenţilor, iar efectul lor se vede cel mai bine la lumina becurilor sau la lumină artificială. Tehnica este o idee a mea, nu ştiu să o folosească şi alţii. Am mai folosit file de ziar lăcuit aplicate pe material textil, pentru examenul de design vestimentar”, spune Viviana Vulturar.
Pantofi cu talpa sculptată
Chiar dacă e la început de drum, Viviana Vulturar are proiecte măreţe în ciuda pieţei economice prea puţin favorabile domeniului. „Sper ca anul viitor să prezint publicului prima mea colecţie de pantofi, până acum am prezentat doar schiţele acestora”, spune artista. Colecţia va fi una mai puţin obişnuită. Pentru crearea condurilor ea a apelat la sculptorul Gyuri Kun, care va sculpta în lemn tălpile pantofilor. În ceea ce priveşte bijuteriile, artista spune că „totul e unicat, ideile sunt personale, iar preţurile sunt în funcţie de materialele folosite şi de complexitatea manoperei”. Preţurile bijuteriilor variază între 10 şi 30 de lei, dar pot fi achiziţionate doar direct de la artistă, asta, deoarece Şcoala de Arte nu comercializează lucrările cursanţilor. În viitor, spune artista, îşi va comercializa bijuteriile printr-o pagină personală pe internet.
„Dansul oraşului”
Publicul poate urmări până vineri lucrările Vivianei Vulturar în cadrul expoziţiei „Dansul oraşului”, deschisă la galeria din strada Vasile Alecsandri. Aici sunt prezentate picturi şi bijuterii. Tehnicile de realizare a lucrărilor sunt acrilic, pastel, ulei sau cărbune pe hârtie şi carton, inclusiv tehnici mixte. Tot aici este expusă şi o lucrare câştigătoare la Anuala De Grafică organizată de Şcoala Populară de Arte „Tudor Jarda”.