25.5 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialBihor: Poliţistul vâlcean prins luând mită 500 de euro pentru soluţionarea unui...

Bihor: Poliţistul vâlcean prins luând mită 500 de euro pentru soluţionarea unui dosar, arestat

Ofiţerul de poliţie judiciară cu grad de inspector, de la IPJ Vâlcea, reţinut după ce a fost prins în flagrant primind 500 de euro pentru a soluţiona urgent şi favorabil o plângere penală a fost arestat, joi, pentru 29 de zile, de Curtea de Apel Oradea, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Curtea de Apel Oradea a judecat, joi, cererea de arestare formulată de procurorii DNA – Serviciul Teritorial Oradea, pe numele ofiţerului de la poliţia judiciară din cadrul IPJ Vâlcea, reţinut, miercuri, pentru luare de mită în formă continuată.

În urma dezbaterilor, magistraţii Curţii de Apel Oradea au admis solicitarea procurorilor şi au dispus arestarea acestuia pentru 29 de zile.

„Decizia magistraţilor orădeni poate fi atacată prin recurs, care se va judeca la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie”, a declarat Adrian Haş, expert informare publică din cadrul Biroul de Informare şi Relaţii Publice al Curţii de Apel Oradea.

Ofiţerul de poliţie judiciară cu grad de inspector, de la IPJ Vâlcea, a fost reţinut de procurorii anticorupţie miercuri, după ce a fost prins în flagrant primind 500 de euro din cei 2.000 ceruţi de la un denunţător pentru a-i soluţiona urgent şi favorabil o plângere penală, potrivit DNA.

Procurorii anticorupţie de la Oradea fac cercetări penale faţă de Sorin Văduva, ofiţer de poliţie judiciară cu gradul profesional de inspector de poliţie în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea, Serviciul de Investigare a Fraudelor, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de luare de mită, în formă continuată, se preciza într-un comunicat al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

Din ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale reiese că, în perioada decembrie 2011 – iulie 2012, în calitate de ofiţer de poliţie judiciară cu gradul profesional de inspector de poliţie în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea, Serviciul de Investigare a Fraudelor, Văduva a pretins, în mai multe rânduri, de la un denunţător, 2.000 de euro, pentru ca, în schimb, să urgenteze cercetările şi să soluţioneze favorabil un dosar penal constituit în urma unei plângeri penale depuse de cel căruia i-a cerut banii.

Inspectorul Văduva a primit de la denunţător 500 de euro, cu titlu de mită, moment în care procurorii l-au prins pe acesta în flagrant delict. Poliţistul a fost dus la sediul DNA Oradea, unde i s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile.

Ofiţerul şi-a dat demisia şi a solicitat încetarea raporturilor de serviciu, urmând ca joi să fie eliberat din funcţie.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă