8.3 C
București
marți, 5 martie 2024
AcasăSpecialBernard Madoff si-a angajat un consultant pentru a-i gasi cea mai buna...

Bernard Madoff si-a angajat un consultant pentru a-i gasi cea mai buna inchisoare

Bernard Madoff a angajat un consultant veteran in materie de penitenciare care sa-l ajute sa gaseasca cea mai buna inchisoare unde sa-si petreaca cei 150 de ani la care a fost condamnat, luni, pentru cea mai mare frauda comisa pe Wall Street, scrie The Times,citat de Mediafax.
Dupa aflarea sentintei, Madoff, acum Detinutul Nr. 1727-054, s-a intalnit cu Herb Hoelter, de la Centrul National pentru Institutii si Alternative, care i-a avut clienti pe presedintele casei de licitatii Sotheby Alfred Taubman si finantistii Michael Milken si Ivan Boesky.
Sentinta pe care a primit-o inseamna ca Madoff, in varsta de 71 de ani, va fi trimis sa-si ispaseasca pedeapsa intr-o inchisoare mai dura decat cele unde sunt inchisi infractorii de talia sa. El ar putea fi nevoit sa-si petreaca timpul alaturi de criminali, violatori, traficanti de droguri si bande rasiste antisemite. Madoff este evreu.
Bernard Madoff a fost condamnat la 150 de ani de inchisoare pentru o escrocherie de proportii care a provocat investitorilor pagube de peste 46 de miliarde de euro. El a fost arestat de FBI in luna decembrie si a pledat vinovat in luna martie.
Ca urmare, politia i-a confiscat apartamentul din Manhattan, in valoare de 4,9 milioane de euro, iar sotia sa, Ruth, a fost obligata sa paraseasca locuinta, relateaza Sky News. Serifii Federali au declarat ca, la sosirea lor, Ruth Madoff a parasit apartamentul de patru camere situat in zona de est a cartierului Manhattan. Nu se stie unde s-a dus si nici unde va locui de acum inainte.
"Ruth Madoff a parasit locuinta si a predat Biroului Serifilor Federali toate proprietatile personale care pot fi vandute si se aflau in imobil", se arata intr-un comunicat. Potrivit documentelor justitiei, printre acestea se numara un pian marca Steinway evaluat la 28.000 de euro, ceasuri, lampi, ansambluri de iluminat si candelabre in valoare de circa 1,17 milioane de euro, tablouri, fotografii si gravuri in valoare de 1,14 milioane de euro si alte obiecte de valoare.

Cele mai citite

Rata şomajului a crescut la 5,7%, în ianuarie. Cele mai afectate sunt femeile

Rata şomajului în luna ianuarie 2024 a fost, în formă ajustată sezonier, de 5,7%, în creştere cu 0,1 puncte procentuale faţă de cea înregistrată...
00:00:36

Parlamentarii francezi aplaudă când votul pentru dreptul la avort trece

Franța a consacrat luni (4 martie) dreptul la avort în constituția sa, o premieră în lume, salutată de grupările pentru drepturile femeilor ca fiind...

4 martie 1977. Capitala, cea mai expusă zonă în cazul unui seism puternic. Declarațiile lui Raed Arafat

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat a declarat, luni, că Bucureştiul rămâne zona cea mai vulnerabilă la un cutremur, având în...
Ultima oră
Pe aceeași temă