9.8 C
București
joi, 22 februarie 2024
AcasăSpecialBerlusconi îşi proclamă nevinovăţia în faţa instanţei, în procesul Mediaset

Berlusconi îşi proclamă nevinovăţia în faţa instanţei, în procesul Mediaset

Silvio Berlusconi şi-a susţinut, vineri, nevinovăţia în faţa unei Curţi de Apel, la Milano (nord), în cadrul procesului Mediaset, în care fostul premier italian este acuzat de fraudă fiscală, relatează AFP, potrivit Mediafax.

“Sunt total străin de faptele care îmi sunt imputate”, a declarat în faţa instanţei Il Cavaliere, condamnat la 26 octombrie, în primă instanţă, la patru ani de închisoare, o pedeapsă redusă imediat la un an, în baza unei legi de amnistiere.

Silvio Berlusconi este acuzat că a crescut în mod artificial preţul unor drepturi de difuzare de filme, cumpărate de societăţi de tip paravan care îi aparţin, la vânzarea acestora către imperiul său audiovizual Mediaset.

Grupul ar fi constituit conturi la negru în străinătate, reducându-şi profitul în Italia, pentru a plăti impozite mai mici.

“În perioada 2002-2003, am fost preşedinte al Consiliului şi nu m-am ocupat niciodată de drepturi de difuzare”, s-a apărat Berlusconi.

“În loc să primesc o medalie de aur din partea statului pentru că am dat locuri de muncă la 56.000 de persoane, am fost condamnat la patru ani de închisoare’, a deplâns el.

Verdictul procesului în apel în cazul Mediaset urmează să fie prezentat la 23 martie. Între timp, trei audieri vor fi consacrate pledoariilor avocaţilor şi parchetului.

În prima instanţă, Berlusconi a fost condamnat, de asemenea, la o interdicţie de a ocupa funcţii publice pe o perioadă de cinci ani şi la plata sumei de zece milioane de euro cu titlu de avans către fiscul italian.

Cele mai citite

Alegerile lu’ Nichipercea – Puterea.ro

În 1999, în vizita sa în România, Papa Ioan Paul al II-lea a rostit o frază memorabilă: “În scrieri vechi țara voastră e...

Rusia – Ucraina, ziua 707: Zelenski trimite o delegație pentru negocieri la granița cu Polonia

După zile de proteste ale fermierilor polonezi, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski vrea acum să îi trimită pe prim-ministrul Denis Şmîhal şi pe alţi membri...

Parlamentul israelian a respins cu o majoritate uriașă orice „recunoaștere unilaterală a unui stat palestinian”

Parlamentul israelian a votat miercuri cu o majoritate covârşitoare o rezoluţie propusă de prim-ministrul Benjamin Netanyahu împotriva oricărei "recunoaşteri unilaterale a unui stat palestinian",...
Ultima oră
Pe aceeași temă