19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialBerlusconi, despre scandalul Rubygate: Acest proces este o farsă

Berlusconi, despre scandalul Rubygate: Acest proces este o farsă

Premierul Italiei, Silvio Berlusconi, a acuzat Parchetul din Milano că acţionează „doar în scopuri subversive”, după ce s-a cerut judecarea sa imediată în cazul „Rubygate”, afirmând că aceste proceduri sunt un „pretext” pentru înlăturarea sa din funcţie, informează AFP, citat de Mediafax.

Berlusconi a reacţionat la cald, în cursul unei conferinţe de presă pentru prezentarea unor măsuri economice, la cererea Parchetului de judecare imediată a sa în scandalul Rubygate.

„Vă pot spune doar că acest proces este o farsă, este vorba de acuzaţii care nu au niciun fundament. Întreaga anchetă are singurul scop de calomniere”, continuă Silvio Berlusconi.

Berlusconi este vizat, din 21 decembrie, de o anchetă în scandalul Ruby pentru că a plătit prestaţiile sexuale ale unei minore, marocana Karima El Mahroug, supranumită Ruby, şi pentru că ar fi comis un abuz în funcţie cerând eliberarea ei din arest în mai.

Avocaţii premierului susţin că acesta ar fi intervenit în favoarea lui Ruby deoarece era convins că era „nepoata (preşedintelui Hosni) Mubarak„.

„Eu nu sunt îngrijorat pentru mine. Sunt un om bogat care ar putea să îşi petreacă timpul construind spitale pentru copii în întreaga lume, aşa cum am dorit mereu”, subliniază Berlusconi.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă