20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialBerlusconi are şanse mici să scape uşor de divorţ

Berlusconi are şanse mici să scape uşor de divorţ

Pentru moment, şansele ca divorţul dintre Silvio Berlusconi şi Veronica Lario să aibă loc de o manieră amiabilă sunt tot mai reduse. De la sfârşitul lunii ianuarie, atunci când foştii soţi s-au prezentat pentru prima dată în faţa preşedintelui secţiei Familie din cadrul Tribunalului din Milano, Gloria Servetti, s-au făcut câţiva paşi înainte, dar prea mici pentru a rezolva problema, scrie La Repubblica.

În prima săptămână a lunii martie, în mare secret, grupurile de avocaţi ai celor două părţi s-au întâlnit la o audiere care, în termeni tehnici se numeşte ”prezidenţială”. Aici urmau să se medieze primele propuneri, care au fost oficializate în cursul audierii de conciliere, dar între care diferenţele sunt uriaşe, potrivit Agerpres. De o parte, cererea fostei doamne Berlusconi care a revendicat în primă instanţă un cec familial anual de 43 de milioane de euro, după ce i-a atribuit soţului vina  pentru sfârşitul căsătoriei , pdin cauza infidelităţilor. De cealaltă parte, oferta lui Berlusconi oscila între o alocare lunară cuprinsă între un minim de 200.000 de euro şi un maxim de 300.000 de euro (adică 3,6 milioane de euro anual). În audierea de conciliere din 30 ianuarie, apărarea premierului a imputat  de asemenea responsabilităţi precise fostei consoarte.

De atunci, judecătorul Servetti face o muncă din umbră, departe de mass-media şi cu angajamentul de a păstra problema cât mai secretă posibil. Jurnaliştilor care luni de zile au întrebat-o cui i-a fost încredinţat dosarul, preşedintele tribunalului le-a răspuns întotdeauna: ”La Milano nu rezultă că s-ar fi încredinţat încă nicio cauză”.

La 12 aprilie, unul dintre avocaţii lui Berlusconi,  Niccolo Ghedini, a fost constrâns să dezvăluie o informaţie. În cursul procesului pentru presupusele drepturi umflate ale Mediaset, Ghedini a depus la tribunal un document semnat de secretarul general al preşedinţiei Consiliului de miniştri al Italiei, Manlio Strano. În agenda încărcată a lui Berlusconi pentru următoarele săptămâni, Strano remarcă faptul că, ”în luna aprilie, va fi angajat într-o audiere civilă de natură strict personală, stabilită de mai mult timp”. Peste câteva zile premierul ar fi urmat să fie audiat chiar de Servetti pentru a vedea dacă este încă posibil un acord între Berlusconi şi Veronica Lario.

”Întâlnire amânată pentru o nouă audiere, pentru moment neprecizată”, a dorit să sublinieze imediat Ghedini. Având în vedere că procedura separării nu prevede în mod obligatoriu prezenţa soţilor, puţinul ce se poate deduce este că soluţionarea este încă foarte departe. Audierea lui Berlusconi, cerută de Servetti, poate fi doar încercarea extremă de a evita o ”separare din vină”. Instrumentul ultim prin care judecătorul va trebui să evalueze căruia dintre cei doi soţi trebuie să i se atribuie responsabiltatea naufragiului matrimonial este cum să se despăgubească şi financiar dauna suferită.

Nu se ştie dacă Veronica Lario  a fost deja audiată sau nu. În acest climat de confidenţialitate totală care însoţeşte întreaga procedură a divorţului este imposibil să se afle o informaţie sigură,  încheie La Repubblica.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă