18.9 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialBerlin, ultima strigare a lunii pentru Eliza Samara

Berlin, ultima strigare a lunii pentru Eliza Samara

Constănţeanca Eliza Samara, cea mai valoroasă tenismenă de masă din România, se află de luni la Berlin, pentru al doilea turneu ITTF consecutiv la care ia startul în noiembrie, dar ultimul oficial la lunii. Eliza, sfert-finalistă la Openul Poloniei, aşteaptă un parcurs cel puţin la fel de bun, deşi sorţii i-au hărăzit, din nou, o jumătate de tablou cu Daniela Dodean.

Turneu excelent în Polonia

Săptămâna trecută, Eliza Samara a impresionat la Openul polonez. Românca şi-a respectat eticheta de pserietoare pentru jucătoarele asiatice şi a ajuns în sferturi, acolo unde a dat peste numărul 14 mondial, Ai Fukuhara, o niponă arţăgoasă care nu trece însă prin cel mai bun moment al carierei. Partida dintre locul 14 şi locul 22 mondial a fost una memorabilă, revenind niopnei după şapte seturi nebune, în care avantajul a trecut de la o sportivă la alta. Deşi învinsă după o minge care a ajuns norocos în terenul ei, Samara a trecut rapid peste eşec, turneul fiind unul psete aşteptări din cauza dificultăţii parcursului.

„Ştiu că trebuie să câştig acel meci pentru ce a fost în setul 7. Acele două mingi la 8-6 trebuiau câştigate dar am calculat greşit efectul şi am greşit. Oricum a fost un turneu foarte bun din punctul meu de vedere, unul în care am trecut de două jucătoare asiatice de valoare şi în care m-am luptat până la capăt. Sunt mulţumită, chiar dacă puteam mai mult”, ne-a spus campioana.

Samara a jucat într-adevăr foarte bine, reuşind inclusiv un 4-0 cu o jucătoare din Coreea şi un 4-1 cu rivala tradiţională Georgina Pota, semn că sincopa de la European, care a fost continuată şi în primele două meciuri de Ligă, a trecut. Acum, în Germania, unde Samara se află de luni, constănţeanca îşi propune repetarea parcursului din Polonia, mai ales că va avea primul tur luber. 

Odihnă şi Istanbul

După finalizarea turneului german, eventual duminică dacă parcursul este bun, Eliza Samara va reveni la Constanţa pentru o perioadă de refacere… prin antrenamente. Abia apoi, campioana va pleca către Istanbul pentru a-şi relua rutina obişnuită şi pregătirile cu Fenerbahce pentru ultimele două runde din Liga Campionilor, decisive pentru calificarea în faza a doua, calificare pentru care echipa turcă are nevoie de un singur succes. „Totul va depinde de cât de bine mă simt dar voi veni acasă şi voi sta patru-cinci zile să mă relaxez puţin. Apoi merg la Istanbul, unde am meciuri în Liga Campionilor”, ne-a spus tenismena.

 

 

 

 

Cele mai citite

Comisar acuzat de relații sexuale cu o minoră de 13 ani

Un scandal de proporții a izbucnit la Poliția de Frontieră Galați, unde comisarul șef Aurel Mihail Topciu, în vârstă de 47 de ani,...

A fost găsită fetița dispărută la Iași. Alazaroaie Riana Danielle a plecat de la școală, dar nu mai ajunsese acasă

ALAZAROAIE RIANA DANIELLE are 10 ani și fusese văzută ultima dată purtând uniforma școlară. La momentul dispariției, ea se afla pe raza municipiului Iași,...

O bonă din București a lovit copilul pe care îl avea în grijă. Femeia a fost reținută

Vineri, polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Secția 22 Poliție au pus în aplicare un mandat de aducere emis pe numele...
Ultima oră
Pe aceeași temă