25 C
Bucureศ™ti
joi, 5 septembrie 2024
AcasฤƒSpecialBerea hidrateazฤƒ รฎn aceeaลŸi mฤƒsurฤƒ ca apa

Berea hidrateazฤƒ รฎn aceeaลŸi mฤƒsurฤƒ ca apa

Berea, consumatฤƒ în cantitate moderatฤƒ dupฤƒ efectuarea unor exerciลฃii fizice, este la fel de eficientฤƒ ca apa pentru rehidratare ลŸi refacere, potrivit unui studiu prezentat marลฃi la Bruxelles, cu prilejul celui de-al VI-lea Simpozion european privind berea ลŸi sฤƒnฤƒtฤƒtea, la care au participat specialiลŸti din cadrul UE în medicinฤƒ, nutriลฃie ลŸi alimentaลฃie, informeaza Agerpres.
Doctorul Manuel Castillo, de la Universitatea din Granada, a expus rezultatele unui studiu care a constat în mฤƒsurarea reacลฃiei corpului la consumul de apฤƒ sau bere dupฤƒ un efort fizic intens, informeazฤƒ EFE.

‘Am realizat studiul pentru a verifica dacฤƒ obiceiul atât de extins de a consuma câteva beri dupฤƒ exerciลฃii fizice este recomandabil sau nu’, a explicat Manuel Castillo presei, dupฤƒ intervenลฃia sa din cadrul simpozionului.

Concluzia a fost cฤƒ o cantitate moderatฤƒ de bere ‘nu prezintฤƒ nicio problemฤƒ care sฤƒ prejudicieze rehidratarea ce are loc dupฤƒ exerciลฃiul’ fizic. Ar fi ‘exact ca ลŸi cum am bea apฤƒ’, a spus expertul. Potrivit acestuia, nu s-a gฤƒsit niciun efect negativ care sฤƒ poatฤƒ fi atribuit consumului de bere în comparaลฃie cu consumul de apฤƒ.

Medicul Ramon Estruch de la Spitalul Clinic din Barcelona a explicat la rândul sฤƒu rezultatele mai multor studii potrivit cฤƒrora consumul moderat de bere ‘ajutฤƒ la prevenirea accidentelor cardiovasculare, datoritฤƒ efectelor sale antioxidante ลŸi antiinflamatoare’.

Consumul moderat de bere oferฤƒ, de asemenea, protecลฃie faลฃฤƒ de factorii de risc cardiovascular precum diabetul, îmbunฤƒtฤƒลฃeลŸte tensiunea arterialฤƒ, scade colesterolul ‘rฤƒu’.Totodatฤƒ, alcoolul pe care-l conลฃine berea ‘are anumite efecte pozitive’.

În prezent, se fac cercetฤƒri pentru a se stabili dacฤƒ beneficiile berii cu alcool asupra persoanelor sฤƒnฤƒtoase sunt mai mari decât cele ale berii ‘fฤƒrฤƒ’, a mai spus Ramon Estruch.

Potrivit acestuia, este important ca berea ‘sฤƒ se consume în cadrul unui regim alimentar sฤƒnฤƒtos, concret – dieta mediteraneanฤƒ’.

Medicul pediatru Maria Teresa Fernandez Aguilar, de la Agenลฃia pentru Sฤƒnฤƒtate din Valencia, a semnalat efectele benefice ale berii fฤƒrฤƒ alcool în cazul mamelor care alฤƒpteazฤƒ.

Aceasta s-a referit la un studiu prezentat în luna august la Valencia, care a demonstrat cฤƒ bebeluลŸii alฤƒptaลฃi de mame care au consumat bere fฤƒrฤƒ alcool în perioada de lactaลฃie prezintฤƒ mai puลฃine riscuri de a suferi de boli precum cancerul sau arterioscleroza, datoritฤƒ transmiterii componentelor antioxidante ale acestei bฤƒuturi.

‘Rezultatele ne-au surprins ลŸi pe noi’, a afirmat Maria Teresa Fernandez Aguilar.

Cele mai citite

Creศ™tere de 8,1% รฎn comerศ›ul cu amฤƒnuntul รฎn primele ศ™apte luni ale anului

รŽn primele ศ™apte luni ale anului, cifra de afaceri din comerศ›ul cu amฤƒnuntul, un indicator esenศ›ial pentru consumul privat, a รฎnregistrat o creศ™tere de...

Percheziศ›ii รฎntr-un dosar de รฎnศ™elฤƒciune cu indemnizaศ›ii de creศ™tere a copilului

Poliศ›iศ™tii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalitฤƒศ›ii Economice din Prahova au efectuat, joi dimineaศ›ฤƒ, 11 percheziศ›ii รฎn judeศ›ele Argeศ™, Prahova ศ™i รฎn municipiul...

Transporturile pe Dunฤƒre sunt รฎn pericol. Soluศ›iile pentru un trafic eficient de mฤƒrfuri

Debitul Dunฤƒrii continuฤƒ sฤƒ scadฤƒ pe fondul secetei ลŸi al lipsei de investiลฃii รฎn lucrฤƒri de dragaj.12 dintre porturile dunฤƒrene nu au รฎncฤƒ conexiuni...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ