19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialBerceanu: Până la sfârşitul anului vor fi finalizaţi 41,5 km de autostradă

Berceanu: Până la sfârşitul anului vor fi finalizaţi 41,5 km de autostradă

Ministrul transporturilor şi infrastructurii, Radu Berceanu, a declarat miercuri că până la sfârşitul acestui an vor fi finalizaţi 41,5 kilometri de autostradă, dintre care 12 din Autostrada Transilvania, 17,5 din autostrada din jurul oraşului Sibiu şi 10-12 din Autostrada Bucureşti-Ploieşti, potrivit NewsIn.

„Aş fi fost bucuros să finalizez, aşa cum mi-am propus la începutul anului,102 km de autostradă, dar restricţiile bugetare din acest an ne-au obligat să nu putem lucra la întreaga capacitate”, a precizat Berceanu.

Pe de altă parte, acesta a spus că, tot până la sfârşitul lui 2011, vor fi lansate licitaţii de 3,14 miliarde euro, în intervalul iulie-august, licitaţiile pentru unele proiecte de construcţii ridicându-se la 700 milioane euro.

Printre proiectele lansate până la sfârşitul anului se numără şi  tronsoanele de autostradă Arad-Nădlac, de 238 de milioane de euro, Timişoara-Lugoj, care include şi varianta ocolitoare a oraşului Timişoara, de 338 de milioane de euro  şi Orăştie-Sibiu, de 770 milioane euro.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă