13.9 C
București
sâmbătă, 24 februarie 2024
AcasăSpecialBerceanu a ajuns la o intelegere cu Bechtel, care va primi 440...

Berceanu a ajuns la o intelegere cu Bechtel, care va primi 440 milioane euro

Ministrul transporturilor si infrastructurii, Radu Berceanu, a declarat miercuri ca a finalizat negocierile cu Bechtel si compania americana va primi in 2009 suma de 440 de milioane de euro.

"Bechtel are un contract avantajos pentru ei si dezavantajos pentru noi. Din acest contract noi avem pretentia sa stim ce platim. Am stabilit trei puncte cu reprezentantii Bechtel si anume programul pe 2009, programul pana in 2012 si problemele legate de protiunea de la Brasov pana la Cluj", a declarat Berceanu, citat de NewsIn.

El a mentionat ca a mai stabilit cu firma americana ca in 2009 ii va plati 440 milioane euro din care 150 de milioane de euro datorii din 2008.

"Am mai ajuns la intelegere cu Bechtel ca nu vom mai plati avansul de 150 de milioane de euro cum se facea pana acum, ci o sa platim pe masura ce se lucreaza. In contract era stipulat ca plata sa fie facuta la 25 de zile, ceea ce punea probleme deoarece trebuiau facute multe demersuri ca sa obtinem bani de la buget.

Astfel, am ajuns la intelegerea de a prelungi termenul din contract de la 25 de zile la 35s40 de zile a platii facturilor decontarilor lunare", a spus Berceanu.

Ministrul transporturilor a mai spus ca le-a propus celor de la Bechtel ca pana in 2012 sa finalizeze lucrarile de la Campia Turzii pana la granita. "Am propus firmei constructoare ca de la Brsov la cluj, Bechtel sa renunte la lucrari si Ministerul Transporturilor sa scoata la licitatie internationala pentru concesionarea acestei portiuni. Adica, a explicat Berceanu, la licitatie poate participa si Bechtel, dar si alte firme.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 709: Interdicție pentru ucraineni de a se apropia de granițele cu România și Republica Moldova

Cetăţenii ucraineni cu vârste cuprinse între 18 şi 60 de ani, care pot fi recrutaţi pentru a participa la război, au interdicţia de a...

Săptămâna politică românească ne-a servit câteva decizii politice majore.

Săptămâna politică românească a adus câteva decizii politice majore. Câteva pariuri cu mize uriașe. S-a lămurit, parțial, șarada comasării alegerilor. Au fost devansate...

Modificări ale liniilor STB 93 și 168

Linia de troleibuze 93 va fi prelungită începând de mâine până în cartierul Constantin Brâncuşi, iar pe acest traseu vor circula numai troleibuze noi...
Ultima oră
Pe aceeași temă