25.5 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialBellu sustine ca nu a participat la elaborarea sau organizarea proiectului "Ziua...

Bellu sustine ca nu a participat la elaborarea sau organizarea proiectului „Ziua Tineretului”

Secretarul de stat in MTS, Octavian Bellu, a sustinut, joi, la audierile din Comisia Ridzi, ca nu a participat in nici un fel la elaborarea, fundamentarea, organizarea si promovarea proiectului "Ziua Tineretului. 2 Mai. De Doua ori mai tanar".

Bellu a precizat ca, prin HG de organizare a MTS, secretarul de stat are atributii delegate de ministru, atributiile sale tinand de rentele viagere, indemnizatiile de merit si certificatele de identitate sportiva, informeaza Mediafax.

El a sustinut ca niciun document legat de proiect – de genul nota de fundamentare, elaborare, caiet sarcini, adjudecare, comisii, receptie – nu au trecut pe la secretariatul cabinetului sau si nu au presupus un aviz din partea sa.

"Nu mi s-a parut normal sa ma interesez si sa cer date pe la colturi, care sa-mi dea o viziunea asupra complexitatii actiunilor proiectului, atat timp cat atributiile mele erau foarte clar definite", a spus Bellu.

El a adaugat ca a participat la evenimentul din Parcul IOR din Capitala si ca i s-a parut normal sa fie acolo, intrucat in prima parte a zilei s-au desfasurat activitati sportive.

Sportul romanesc este "la terapie intensiva"

Secretarul de stat in MTS, Octavian Bellu, a afirmat, joi, la audierile din Comisia Ridzi, ca sportul romanesc este "la terapie intensiva", ca exista probleme create de schimbarile din domeniu, el insinuand ca are de gand sa se retraga din MTS daca dorinta sa de a spijini sportul nu se materializeaza.

"Am ramas in aceasta structura, respectiv Ministerul Tineretului si Sportului , cu dorinta expresa de a spijini sportul. Se pare ca sunt din ce in ce mai aproape de a considera ca dorinta, speranta mea, nu prea isi gaseste exprimare in realitate", a spus Bellu in fata deputatilor din Comisia de ancheta a evenimentelor organizate de MTS de Ziua Tineretului.

El a aratat ca sportul se confrunta cu probleme mari, legate de schimbarile de esenta privind descentralizarea, schimbarile din deconcentrate si problemele de finantare.

"V-o spun ca om de sport, fost antrenor: sportul romanesc este la terapie intensiva. Sunt mari probleme create de schimbari de esenta pe care le cunoasteti – descentralizarea, schimbarea directorilor, schimbarea la deconcentrate, la cluburi, la complexe, probleme financiare, recesiune, nu sunt bani, federatiiile nu pot sa nu participe la campionatele mondiale, la campionate europene. Am incercat sa gasim posibilitatea de a nu interveni in bugetul federatiilor si al COSR la prima rectificare, nu stiu daca va fi a doua, daca vom gasi resurse sau cine va trebui sa gaseasca resurse pentru a nu interveni asupra bugetului federatiei', a adaugat Bellu.

El a aratat ca 2009 este an preolimpic, in 2010 urmand sa aiba loc Jocurile Olimpice de la Vancouver, si a dat de inteles ca atributiunile sale in MTS – respectiv rentele viagere, indemnizatiile de merit si certificatele de identitate sportiva – nu ii dau posibilitatea de a se ocupa indeaproape de dorinta sa de a sprijini sportul.

"Suntem in an preolimpic, anul viitor sunt Jocurile Olimpice de la Vancouver si iata cu ce ma ocup eu. Deci va promit ca, fiind convins de faptul ca sperantele mele nu se materializeaza asa cum credeam, va promit ca voi actiona in consecinta in ceea ce ma priveste pe mine. (…) Eu nu tin de scaun. In momentul in care simti ca esti obiect de decor mai bine te duci si te apropii de ceea ce stii sa faci mai bine", a spus Bellu.

El a mai aratat ca ministrul trebuie sa fie un om politic, cu un partid puternic in spate, care sa promoveze proiectele pentru tineret si sport si ca oriunde in lume unde exista un asemenea minister, locomotiva care trage ministerul este sportul.

Comisia de ancheta a evenimentelor organizate de MTS de Ziua Tineretului continua, joi, audierile pentru lamurirea aspectelor legate de cheltuirea unei sume prea mari de bani din bugetul ministerului pentru organizarea evenimentelor de la Costinesti, primul audiat fiind jurnalistul Catalin Tolontan.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă