20.7 C
București
luni, 17 iunie 2024
AcasăSpecialBellu: Obiectivul lotului de gimnastică rămâne podiumul și la JO de la...

Bellu: Obiectivul lotului de gimnastică rămâne podiumul și la JO de la Rio

Octavian Bellu, care a renunțat la coordonarea lotului de gimnastică în luna septembrie, a declarat că obiectivul pentru Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, din 2016, rămâne ocuparea unui loc pe podium.

"Lucrurile se complică anul viitor şi nici nu vreau să mă gândesc că echipa României va fi vreodată în istorie în situaţia de a nu se califica la Jocurile Olimpice. Obiectivele, dincolo de entuziasmul de moment creat după acest Campionat Mondial, sunt foarte clare pentru mine şi au fost foarte clare: România nu trebuie să coboare de pe podium la echipe. De zece ediţii, România s-a aflat pe podium la Jocurile Olimpice. Trebuie stat aproape de aceste fetiţe din toate punctele de vedere şi eu cred că perspectiva Jocurilor Olimpice este dătătoare de speranţe. Într-adevăr, te lupţi cu nişte coloşi, dar nişte coloşi care au şi zile mai bune şi zile mai puţin bune. Sunt şi ei oameni şi pot avea şi ei dificultăţi", a spus Bellu, conform Mediafax.

Octavian Bellu a afirmat că România ar mai avea nevoie de cel puţin o gimnastă apropiată ca valoare de Larisa Iordache, o variantă posibilă fiind Diana Bulimar, în cazul în care sportiva se va recupera după cea de-a treia operaţie suferită la genunchi. "Deocamdată o avem pe Larisa şi un grup de fetiţe care încearcă să facă mare performanţă. Larisa să fie sănătoasă în acest an şi jumătate şi să crească acolo unde mai este nevoie, însă trebuie să ai minim două vârfuri. Bulimar ar fi o variantă, revine, are şi ea o perioadă în care poate creşte din punct de vedere valoric măcar la valoarea pe care o avea înainte de accidentare, dar în momentul în care vii după trei operaţii la acelaşi genunchi trebuie să lucrezi cu foarte mare atenţie, trebuie să ai nişte priorităţi să vezi pe ce aparate va lucra ea. Probabil la sărituri va fi greu să o mai împingi să facă acel Yurchenko cu două şuruburi, pentru că s-a accidentat de două ori la aceeaşi mişcare. Cred că ea poate fi folosită pe paralele, bârnă şi sol. Este tânără, este montată să îşi revină, a văzut că este nevoie de ea, însă eu aştept foarte mult de la celelalte, pentru că sunt copii care pot creşte valoric, pot obţine note mai mari la execuţie", a completat Bellu.

Octavian Bellu s-a declarat mulţumit de faptul că echipa României a avut un staff medical numeros la Campionatele Mondiale de la Nanning. "Pentru prima dată am avut un staff medical normal. A fost primul Campionat Mondial la care România a avut un staff medical aşa cum au şi alţii. Rămân la părerea că eforturile de selecţie pe care le facem în momentul de faţă sunt extrem de importante tocmai privind acest moment Nanning, pentru că nu am avut de unde selecţiona. Nu am avut măcar una în plus să poţi apela la ea dacă era nevoie", a subliniat Bellu.

Întrebat dacă va reveni în sala de gimnastică pentru a pregăti lotul olimpic, Octavian Bellu a răspuns: "Deocamdată noi discutăm cu federaţia cum putem sprijini această echipă dintr-o postură pe care încă o căutăm. Este nevoie de sprijin. Eu zic că s-a terminat bine acest Campionat Mondial, dar sunt multe lucruri de făcut, însă cred că avem perspectiva unei participări onorabile la Jocurile Olimpice."

Octavian Bellu a fost prezent, marţi, la sediul Ministerului Tineretului şi Sportului, unde au fost premiate componentele lotului feminin de gimnastică ce au concurat la Campionatele Mondiale de la Nanning (China), competiţie la care România a obţinut două medalii de argint, prin Larisa Iordache.

Octavian Bellu şi Mariana Bitang au anunţat la 15 septembrie că nu mai sunt antrenorii coordonatori ai lotului olimpic feminin de gimnastică, fără a detalia motivele care au dus la această decizie.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă