14.6 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSpecialBellu își depune candidatura la președinția COSR

Bellu își depune candidatura la președinția COSR

Antrenorul lotului naţional de gimnastică al României, Octavian Bellu îşi va depune candidatura la preşedinţia Comitetului Sportiv şi Olimpic Român. În cursa pentru conducerea forului olimpic s-a mai înscris şeful FR de Rugby, Alin Petrache.

"Confirm faptul că îmi voi depunde candidatura la preşedinţia COSR, dar deocamdată nu am făcut-o oficial. Voi depune dosarul până la 29 aprilie", a spus Bellu, potrivit Mediafax. El nu a dorit să facă alte declaraţii, precizând că îşi va motiva decizia după înregistrarea dosarului de candidatură.

Octavian Bellu a mai intenţionat să îşi depună candidatura la cea mai înaltă funcţie în cadrul COSR la algerile din 2008, dar a renunţat în cele din urmă deoarece a considerat că forul olimpic are nevoie de continuitate pentru a reuşi finalizarea proiectelor începute de Octavian Morariu în mandatul precedent.

Bellu a fost antrenor coordonator al echipei feminine de gimnastică a României din 1990 şi până în 2005. El a intrat în Cartea Recordurilor cu titlul de "cel mai de succes antrenor din lume", având în palmares 17 medalii olimpice de aur şi peste 280 de medalii la Campionatele Mondiale, la Campionatele Europene şi la Jocurile Olimpice.

În perioada 2005-2006, Bellu a fost consilier de stat la Administraţia Prezidenţială, după care, între 2006 şi 2009, a condus Agenţia Naţională pentru Sport şi a fost secretar de stat în Ministerul Tineretului şi Sportului. Din 2009, el este directorul Academiei Olimpice de Excelenţă din cadrul Comitetului Olimpic şi Sportiv Român.

Bellu a revenit la conducerea tehnică a lotului feminin de gimnastică la 1 iunie 2010.

Octavian Morariu şi-a anunţat demisia din funcţia de preşedinte al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR) în cadrul Adunării Generale a forului din 15 aprilie.

Morariu, în vârstă de 53 de ani, a decis să renunţe la şefia COSR pentru a se dedica activităţii din cadrul Comitetului Internaţional Olimpic.

Candidaturile la preşedinţia COSR se pot depune până marţi, iar alegerile vor avea loc la 29 mai.

Cele mai citite

Eurobarometru. Românii, tot mai interesați de alegerile europarlamentare

Alegerile locale au fost comasate cu cele europarlamentare și au loc pe data de 9 iunie, iar porivit unui sondaj realizat de parlamentul european,...

Pe timp de război, cresc acțiunile firmelor producătoare de armament

Acțiunile unor mari companii care produc echipamente militare au crescut semnificativ, în contextul războiului din Ucraina și, mai nou, al războiului din Orientul Mijlociu,...

SUA va ajuta prudent Ucraina și Israelul

Noile proiecte de ajutor american pentru Ucraina şi Israel, anunţate luni de şeful republican al Camerei Reprezentanţilor, vor fi utile celor două ţări, a...
Ultima oră
Pe aceeași temă